Kezdőlap AKTUÁLIS Friss hírek jöttek Berki Krisztián temetéséről

Friss hírek jöttek Berki Krisztián temetéséről

Hirdetés

Egy hete hunyt el Berki Krisztián, de még mindig képtelen feldolgozni a tragédiát a családja. Információink szerint a korábbi főpolgármester-jelölt boncolása már megtörtént, ám a toxikológiai vizsgálat eredményére még várni kell, így szerettei addig nem tudhatják biztosan, hogy miért vesztették el Krisztiánt.

 

Hirdetés

Temetésének előkészületei azonban zajlanak, úgy értesültünk, felesége azt tervezi, Esztergomban tartanának misét Berki lelki üdvéért, ám hogy hol helyezik végső nyugalomra, még nem dőlt el.

Édesanyja, Júlia azt szeretné, ha fia ott nyugodna, ahol a gyerekkorát töltötte, azaz Tatabányán, de elfogadja, hogy a végső szót a felesége mondja majd ki ezzel kapcsolatban.
– Jó lenne, ha itt nyugodna a közelünkben, hiszen tatabányai gyerek volt, de egyeztetünk majd Mazsival, hiszen ő az özvegy, és Krisztián felnőttként már Budapesten élt, megérteném, ha ott helyeznék végső nyugalomra a fiamat – mondta Júlia.

Mazsit tegnap nem értük el, hogy érdeklődjünk, mik a tervei a temetéssel kapcsolatban, ám úgy tudjuk, Kecskemétre utazott a szüleihez, hiszen jelenleg az ő szeretetükbe tud leginkább kapaszkodni­ az egyelőre magába zárkózó özvegy.

– Még nem tudja túltenni magát a tragédián. A családján kívül gyakorlatilag nem áll szóba senkivel, érthető, hogy ott talál igazi vigaszt – mondta a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő ismerős.A rendőrség továbbra is nyomoz. Kiderült, többszörösen büntetett előéletű, droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték azt a férfit, akit a Berki Krisztiánnál talált kábítószerrel összefüggésben fogtak el a rendőrök – tudta meg a Blikk. Lapunk megtalálta Vecsés egyik luxuslakóparkjában K. István házát, ahova nyomkövetővel csütörtök délután hazaengedték a börtönből. A gyönyörű utcában impozáns házak állnak és méregdrága autók parkolnak. A 42 éves férfi helyett egy nő, feltehetően az élettársa nyitott ajtót, aki nyilatkozni nem akart, ám annyit elmondott, nem érti, miért vették most elő éppen őket. Úgy vélte, most megpróbálnak mindenkit belerángatni az ügybe, aki csak ismerte Berki Krisztiánt.

Persze, K. Istvánnak nem is kell feltétlenül az otthonában tartózkodnia, hiszen a nyomozási bíró döntésének értelmében Pest megyében – természetesen a nyomkövetővel a lábán – teljesen szabadon mozoghat.A férfi elismerte, kábítószer- fogyasztó és a bíró is csak a birtoklást láthatta egyelőre megalapozottnak, vélhetően ezért is engedhették ki a rácsok mögül bűnügyi felügyeletbe Istvánt.

– A parkettásként és asztalosként dolgozó ügyfelem Berki Krisztiánt ismerte, de természetesen nem árult neki kábítószert. Az edzőteremből ismerték egymást, és korábban egy gardrób elkészítését vállalta számára – mondta lapunknak K. István ügyvédje, dr. Parti Ágnes.Ám a Blikk biztos forrásból úgy értesült: a férfi komoly bűnözői múlttal rendelkezik, nem először került összetűzésbe a törvénnyel. Úgy tudjuk, korábban Hajdú-Bihar megyében kereskedett ­droggal, és valószínűleg nem egy piti, néhány gramm fűvel kereskedő kispályásról beszélhetünk, mivel információink szerint a droggal kapcsolatos cselekményeiért 2011-ben szigorú büntetést, kilenc év fegyházat kapott, de korábban is volt egy másfél éves feltételes börtönbüntetése. Jó maga­viselete miatt 2015-ben szabadult. A vecsési házában múlt vasárnap bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket foglaltak le.

– Felmerült, hogy a Berki lakásán talált drog is tőle származhat, és ő lehet a volt Fradi-vezér dílere, de ezt egyelőre nem tudták rábizonyítani a nyomozók. K. István tagadja, hogy eladott volna Krisztiánnak kábítószert, de úgy hallottam, a zsaruk azt a szálat sem vetették még el, hogy néha, baráti szívesség gyanánt kisegíthette a sztárt – magyarázta egy, az ügyre rálátó informátorunk.

Hirdetés