Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos bejelentést tett az MVM – MINDEN ügyfelet érint, sokan nem örülnek...

Fontos bejelentést tett az MVM – MINDEN ügyfelet érint, sokan nem örülnek majd ennek

Hirdetés

Az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől várhatóan két hétre leáll, miután június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be – közölte az MVM hétfőn az MTI-vel.

 

Hirdetés

Ezzel a beolvadással Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már egyedül az MVM Next fogja nyújtani.

Informatikai átállás és ügyfélkör átvétele

Az MVM közleménye szerint az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ami miatt szükség van a rendszerek ideiglenes leállítására. Az átállás során korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azoknak az ügyfeleknek, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak.

Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető. Nem lesz lehetőség diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra, és az online bankkártyás fizetés sem fog működni.Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet majd bankkártyával fizetni, így a számlák kiegyenlítését csekkes befizetéssel, illetve átutalással lehet rendezni a számlán szereplő bankszámlaszámra.

A régi áramos online ügyfélszolgálat és az MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt.

Telefonos diktálás és előre fizetős mérők

A közlemény szerint a telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított. A bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát, rendkívüli diktálásra nincs szükség.

Az MVM kéri előre fizetős mérőt használó ügyfeleit, hogy gondoskodjanak időben mérőik feltöltéséről. Online és a feltöltőpontokon ezt július 1-jén 15:30-ig tudják megtenni, mivel a leállás kéthetes időszaka alatt a mérőkhöz feltöltőkód vásárlására nem lesz lehetőség.

Ügyféltájékoztatás és fizetési határidők

Az MVM Next részletes tájékoztató levélben is értesíti ügyfeleit az informatikai leállásról.

A részszámlás ügyfelek a papíralapú tájékoztató levél mellett két eltérő fizetési határidejű részszámlát kapnak, hogy a rendszerleállás ellenére a megszokott időben végezhessék befizetéseiket.A földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés zavartalan lesz a leállás ideje alatt is. Az MVM minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az átállás a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza ügyfeleinek, és hogy a szolgáltatások minél előbb teljes körűen újra elérhetők legyenek.

Hirdetés