Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS Fontos bejelentés jött a hétvégi Ötöslottó sorsolásról – minden játékosnak tudnia kell...

Fontos bejelentés jött a hétvégi Ötöslottó sorsolásról – minden játékosnak tudnia kell erről

Hirdetés

Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékában, az Ötöslottón, már 5,1 milliárd forintért izgulhatnak az ikszelők, ahogy a jackpot rekordközelbe ér.

 

Hirdetés

A szemkápráztató összeg nem csak a potenciális nyertesek álmait színesíti, hanem a játékoskedvet is fokozza. Az elmúlt hétben több mint 45 százalékkal nőtt a játékban részt vevő szelvények száma, ami a szokatlanul magas jackpot vonzerejét tükrözi.

Az Ötöslottó története 67 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1957-ben Kossa István pénzügyminiszter megbízta az Országos Takarékpénztárat a lottó szervezésével.

Az első sorsolásra 1957. március 7-én került sor, és azóta az Ötöslottó a magyar játékosok körében népszerűséget szerzett.A játék az utóbbi hónapokban rekordösszeggel csalogatja a szerencsevadászokat. Az utolsó telitalálatos szelvényt még júliusban regisztrálták, azóta pedig a főnyeremény a rekordösszeget közelítette meg.

A huzamosabb ideje tartó jackpot-halmozódás több mint 5 milliárd forinttal kecsegteti a játékosokat, ami egyedülálló izgalmat csempész a lottószelvények mögé.

Az Ötöslottó 24 hetes halmozódása alatt számos szerencsés játékos örülhetett milliós nyereménynek, és a játék népszerűsége továbbra is emelkedik.

A jelenlegi jackpot-halmozódás már közelíti a rekordot, és ahogy a feszültség emelkedik, egyre többen vesznek részt a sorsjátékban remélve, hogy éppen ők lesznek az újabb milliárdos nyertesek.

Az Ötöslottó történetében a legrövidebb halmozódás egy hétig tartott, míg a leghosszabb 39 hétig. A 2020-as évben például 52 hétig halmozódott a főnyeremény, majd a történet legnagyobb főnyereménye, 6,431 milliárd forinttal gazdagította a szerencsés nyertesét.Ha azonban az utolsó sorsoláson sem lesz telitalálat, a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra. Az izgalmak tehát fokozódnak, és a játékosok bíznak abban, hogy hamarosan valaki magáénak mondhatja ezt a fantasztikus összeget.

Hirdetés