Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Ebben a spanyol iskolában a fiú tanulókat oktatják, hogyan kell végezni a...

Ebben a spanyol iskolában a fiú tanulókat oktatják, hogyan kell végezni a házimunkát

A nemek egyenlőségét ma már nagyon kevesen vitatják. A régimódi felfogás, miszerint a férfi az, aki elmegy dolgozni és megkeresi a kenyérre valót, miközben a nő rendben tartja a házat és vigyáz a gyermekekre, mára jelentősen megváltozott.

A nők is eljárnak dolgozni és a férfiak is besegítenek otthon, habár a nők még mindig úgy érzik, hogy több teher nehezedik a vállukra, mint a férfiakéra, tehát nincsenek egyenlő részben elosztva a kötelezettségek.

Egy spanyol iskolában elgondolkodtak azon, hogy talán a férfiak azért nem segítenek a nőknek  a házimunkában, mert nem tudják, hogy mit is kell pontosan csinálni. Hiszen a férfi gyerekként aligha legyeskedik az édesanyja körül és lesi el a különféle házimunkák fortélyait. Ha tevékenykedni akar, sokkal inkább férfias munkákat csinál.

 

A spanyolországi Montecastelo Iskola háztartástanórát vezetett be a tinédzser fiúk órarendjébe, amelynek keretein belül elsajátíthatják a főzés, varrás, vasalás, vízvezeték szerelés és asztalos munkák fortélyait is.

Gabriel Bravo, a program koordinátora a következőképpen nyilatkozott:

“Nagyon fontos, hogy a diákok elsajátítsák ezeket a készségeket, így ha később családot alapítanak, a kezdetektől részt tudnak venni ezeknek a feladatoknak az ellátásában és megértik, hogy a háztartás két emberen múlik. 

Sok fiú tartotta eleinte ördöngösnek az olyan dolgokat, mint a vasalás vagy a varrás, de miután kipróbálták, felismerték, hogy egyáltalán nem nehéz feladatokról van szó. 

Sokan életükben először fogtak vasalót és kifejezetten mókás és informatív is volt számukra az élmény. Meglepődtünk, hogy milyen lelkesen dolgoznak, mindamellett a szülőknek is nagyon tetszik a kezdeményezés.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...