Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelmeztet a rendőrség!!!

Figyelmeztet a rendőrség!!!

2023. január 1.-től megváltozott az egyik jogszabály, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve sem a jogosítványt, sem pedig a forgalmi engedélyt nem kell majd magunknál tartani, a rendőrök pedig nem büntethetnek meg emiatt.

 

 

 

Az autósok számára sokszor okozott problémát az otthon vagy máshol felejtett jogosítvány, vagy forgalmi engedély, ami egy-egy igazoltatás során akár kisebb problémákat is okozhatott.

Más országokban már hosszú idők óta nem kérik számon ezeket az okmányokat a rend őrei, nálunk, Magyarországon csak most válik majd elfogadottá ez a jogszabály.

Mindez az autósok könnyítését szolgálja majd, tehát ha január 1.-je után felejted otthon az okmányaidat, többé nem kell emiatt aggódnod, büntetés emiatt nem jár majd neked. Korábban ezért akár 5.000 Ft-tól, 50.000 Ft-ig terjedő bírság is kiszabható volt.Az igazoltatások során a rendőrök a saját központi nyilvántartásukból kérik majd le elektronikus úton ezeket a dokumentumokat a rendszám alapján.

Mindez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy ezek után okmányok nélkül lehet közlekedni, a jogszabály változása senkit sem mentesít az alól, hogy személyazonosságát igazolni tudja.

loading...