Kezdőlap AKTUÁLIS FIGYELEM, MOST ÉRKEZETT!!!! Rendkívüli Kormányinfót tartanak MA ESTE, a Mol elnöke is...

FIGYELEM, MOST ÉRKEZETT!!!! Rendkívüli Kormányinfót tartanak MA ESTE, a Mol elnöke is bejelentést tesz

Hirdetés

Váratlan időpontban tart tájékoztatást a miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányinfó vendégének a személye miatt is érdemes lesz csütörtök este sokáig fennmaradni.

 

Hirdetés

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ levele szerint szokatlan időpontban tart tájékoztatást Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter. Talán sosem fordult még elő, hogy a közvéleményt az éjszaka közepén informálják. A téma miatt viszont érthető a mihamarabbi tájékoztatás.

Csütörtökön este fél tízkor Gulyás Gerely mellett Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója áll a nyilvánosság elé. A téma pedig: marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon.

Az elmúlt napokban pánikhangulat alakult ki a magyar benzinkutakon. Volt olyan, amelyet hiány miatt be kellett zárni. Sok helyen mennyiségkorlátozást vezettek be. Legutóbb a Shell közölte, hogy hogy egyszerre 52,08 litert lehet tankolni egyszerre az 480 forintos üzemanyagból.A Blikk is beszámolt róla, hogy sok nyitva tartó kúton hosszú sorok alakultak ki az ellátási hiánytól való félelem miatt, a nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten.
Eközben péntektől a benzin 640, a dízel 717 forint lenne literenként, ha nem lenne az árstop. A Mol közölte, a vállalat nyomon követi a világpiaci folyamatokat, folyamatosan vizsgálva, milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy biztosítsa az egyenletes, országos ellátást.

A cég a megnövekedett igények ellenére is ki tudja szolgálni a hazai autósokat, hiszen jelenleg is teljes kapacitással, a szokásos mennyiségben állítja elő az üzemanyagot. A vállalat készletei és termelése stabil bázist ad ahhoz, hogy zavartalan legyen az ellátás.Hernádi Zsolt, a Mol vezére szerint a magyar olajcég nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni. Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat.

Hirdetés
loading...