Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelem, mindenkit érint! Ez vezethet korai halálhoz egy tanulmány szerint!

Figyelem, mindenkit érint! Ez vezethet korai halálhoz egy tanulmány szerint!

Hirdetés

Mikor volt utoljára, hogy meglátogattad a szüleidet vagy nagyszüleidet? Régóra nem beszéltél velük? Nos, sajnálatos dolog, hogy sokunk a függetlenség útjára lépve hajlamos elhanyagolni szüleit. 

 

Hirdetés

Egyre kevesebbet járunk hozzájuk és beszélünk velük. Nem kérjük többé a tanácsaikat és támogatásukat, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. A legrosszabb eset az, amikor teljesen megszakítjuk a kapcsolatot velük.

Mint kiderült, az elhanyagolás és az eltávolodás sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint azt gondoltuk.

Egy tanulmányból kiderült, hogy a magány egészségügyi problémákra tesz hajlamossá és egyes esetekben korai halálozást eredményez az idősebb emberek körében.

A Kaliforniai Egyetemen végeztek egy tanulmányt, amelyben 1.600, 71 éves átlag életkorral rendelkező felnőttet követtek. A résztvevők közül 43% állította, hogy magányosnak érzi magát.

A tanulmányban megjegyezték, hogy azok közül, akik magányosnak tartották magukat, 23% hunyt el 6 éven belül, ehhez képest csak 14,2% számolt be megfelelő társaságról.
A kutatók megállapították, hogy a magány az életminőség romlását okozza az idősebb emberek körében, amely komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a cukorbetegség, demencia, funkciókiesések, szívbetegségek és korai halálozás.

Legyen ez egy emlékeztető mindannyiunknak, hogy töltsünk több időt a szüleinkkel, beszéljünk velük gyakrabban, nevessünk velük gyakrabban és csináljunk közösen olyan dolgokat, amelyeket élvezünk.

Ez nem csupán boldogabb életet eredményez számukra, de további sok szép emléket is mindannyiunknak, amelyeket hátralévő életünkben a szívünkben hordozhatunk majd.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés