Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Felvágta a sütőtököt és elállt a lélegzete mit talált benne

Felvágta a sütőtököt és elállt a lélegzete mit talált benne

Hirdetés

A tök belsejében, ahol a magok helyezkednek el, gyökeres csírákat és halvány zöld hajtásokat találtak. Úgy nézett ki, mintha a természet valami töltött finomságokat helyezett volna bele a tökmagokat tartalmazó üregébe. 

 

Hirdetés

A jelenség meglehetősen ritka. Azonban előfordul zöldségek-gyümölcsök esetében, hogy a termésben még idő előtt elindul a magvak fejlődése. Ehhez azonban az kell, hogy a magházban lapuló magvak optimális nedvességet kapjanak a csírázáshoz szükséges hőmérséklettel együtt.re_1447842093_aBiOYaClABFZpqV
Ez egy természetes folyamat, de ennek nagyon ritkán lehetünk tanúi. Ebben az esetben a tök teljesen fogyasztható, csupán a csírázás miatt veszít húsából némi tápértéket, ezért fogyasztáskor előfordulhat, hogy szárazabb és kissé kesernyésebb sütőtököt vehetünk magunkhoz.

re_1447842093_gHlwrNPk0gqD4Rg


A kicsírázott magvakat pedig tekintsük a tök ajándékának, mert ezekből nevelhetünk érdekes szobanövényeket, de ha rendelkezünk üvegházzal, akkor nevelhetünk tököt is belőlük.

Leggyakoribb esetekben, ha kettévágunk egy tököt és magvait a komposztra tesszük, akkor tavaszra megjelenhetnek a csinos kis töknövények, amelyeket aztán kertünk megfelelő helyeire át is ültethetünk.
Forrás: balintgazda.hu

Hirdetés
loading...