Kezdőlap AKTUÁLIS Február 28.-án jár le a határidő, rengeteg magyar nem tud róla, hatalmas...

Február 28.-án jár le a határidő, rengeteg magyar nem tud róla, hatalmas bírság jár érte

Hirdetés

Idén, noha február hosszabbított változatát éljük, a horgászoknak nincs extra idő a teendőik elintézésére.

 

Hirdetés

Az állami horgászjegy és a fogási napló leadásának határideje változatlanul a hónap utolsó napjára esik, így érdemes időben intézkedniük, ha el akarják kerülni a kellemetlen meglepetéseket.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a horgászok figyelmét felhívta arra, hogy a jegyeket és a naplókat legkésőbb február 28-áig be kell adniuk vagy ajánlott levélként fel kell adniuk postán a forgalmazóknak.Ennek elmulasztása komoly következményekkel járhat a jövőbeni horgászat szempontjából.

A horgászoknak nemcsak a jegyet kell leadniük, hanem a fogási naplót is rendben kell tartaniuk. Fontos, hogy a naplóban minden fogást részletesen dokumentáljanak, megjelölve a fogott hal fajtáját és a fogás helyszínét.

Ezenkívül szükséges összesíteni a fogásokat halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként, valamint nyilvántartani a horgászattal töltött napok számát is.A MOHOSZ hangsúlyozta, hogy a határidő elmulasztása súlyos következményekkel járhat. Azoknak, akik nem adják le időben az állami horgászjegyet és a fogási naplót, vagy nem megfelelően nyilvántartják a fogásokat, emelt áron kell majd megvásárolniuk az állami horgászjegyet a következő évre.

Ez a díjmentességben nem részesülő horgászok számára a mindenkori díj kétszeresének megfelelő összeg, míg a díjmentességben részesülő személyeknél az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, ami ötezer forint.

Ezért a MOHOSZ felhívja a horgászokat, hogy vegyék komolyan a határidőket és gondoskodjanak róla, hogy minden szabályt betartva adják le az szükséges dokumentumokat.Csak így lehet biztosítani a zavartalan horgászélményt és elkerülni a felesleges költségeket a jövőben.

Ne feledjétek, február 28-áig kell leadni az állami horgászjegyet és a fogási naplót!

Hirdetés