Kezdőlap EGÉSZSÉG Fáradtnak érzed magad, amikor felébredsz? Jól figyelj, ez lehet az oka!

Fáradtnak érzed magad, amikor felébredsz? Jól figyelj, ez lehet az oka!

Ha reggelente fáradtan, és kialvatlanul ébredsz, itt az ideje, hogy változtass a helyzeteden, mert különben az egész napod, és idővel az egészséged is rá fog menni.

Mi okozza, hogy fáradtan ébredsz reggel?

A nem megfelelő párna

Ha nem megfelelő a párnád, vagy a matracod, az bizony nagyban befolyásolhatja az alvásod. Ha túl nagy a párna, vagy túl kicsi, vagy kemény, vagy puha stb. Ki kell tapasztalnod, hogy melyik az a párna, és matrac, ami tökéletes támasztást ad a testednek, mert különben egész éjszaka csak forgolódni fogsz.

Túl meleg van a hálóban

Maximum 23 fok legyen a szobában, ahol alszol, mert különben rosszul fogsz aludni, csak leizzadsz, és forgolódsz. Minden este, mielőtt lefeküdnél szellőztess egy jó nagyot.

Telefon, tévé, laptop

Elalvás előtt iktasd ki az életedből ezeket az eszközöket, mert csak zavart okoznak. Elalvás előtt 2 órával már ne használj mobilt, mert csökken az alvásért felelős melatonin termelődés.

Ne fogyassz alkoholt!

Ha eddig azt gondoltad, hogy az alkohol ellazít este, ezután felejtsd el, mert a kezdeti lazaság után csak stresszessé válsz tőle, és nem fogsz tudni aludni.

Igyál vizet!

Ha nem fogyasztottál a nap folyamán elegendő vizet, akkor a szervezeted fáradtsággal, ingerlékenységgel válaszol. Elalvás előtt igyál meg egy pohár vizet, és könnyebben fogsz aludni.

Pajzsmirigyproblémák

Az állandó, és megmagyarázhatatlan fáradtság az egyik jele a pajzsmirigyproblémáknak. Ha soha nem tudod kialudni magad, és már minden más tényezőt kizártál, akkor fordulj szakemberhez.

Krónikus fáradtság

Amikor több, mint 6 hónapja tart a fáradtság, és az erőtlenség látszólag semmi ok nélkül, akkor fel kell keresni egy szakembert.

tudasfaja.com

loading...