Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Faltisztítási trükkök, amik segítenek, hogy ne kelljen festeni!

Faltisztítási trükkök, amik segítenek, hogy ne kelljen festeni!

Hirdetés

Ha neked is piszkosak a falaid és már azon töröd a fejed, hogy mikor és mennyiből fesd ki a lakást, akkor nem kell tovább gondolkodnod ezen!

Mutatunk néhány szuper trükköt, amik segítenek, hogy ne kelljen egy kisebb vagyon költened a festésre és a falaid patyolat tiszták lehessenek!

Hirdetés

 

  • A ceruzanyomokat legjobb radírral eltüntetni, de legyünk óvatosak, mert megsérülhet a festés.

 

  • Ha a mésszel vagy diszperzittel festett fal csak helyenként piszkos, ill. foltos, langyos mosogatószeres vízzel, majd tiszta vízzel mossuk le. A piszkos felületeket csak enyhén dörzsöljük. Mindig egy egész falat mossunk át, különben csíkos lesz. A diszperziós festékkel bevont falat többször is tisztíthatjuk.

 

  • A falat legegyszerűbben portalanítással tisztíthatjuk. Portalanításhoz hosszúnyelű kefeseprűt (partvist) használjunk. A keferészt kössük be puha fehér ronggyal, és felülről lefelé haladva, csíkonként töröljük le a falat. A rongyot gyakran forgassuk, nehogy egyik helyről a másikra vigyük át a port.

 

  • Amennyiben homlokzattisztítót, vagy kőtisztítót vásárolunk, különösen figyeljünk oda, hiszen általában koncentrátumokat árusítanak, vagyis 1-8 rész vízzel hígíthatóság jelentősen gazdaságosabbá teszi ezt a munkát, amellett, hogy a környezet a biológiailag lebontható változatot hálálja meg. A javasolt előnedvesítés megkönnyíti az alkalmazást.

 

  • Ha viszont a falat enyves festékkel festették le, mosni nem szabad! A piszkos, foltos részeket radírozással próbáljuk letisztítani. A tisztítólabdát friss, puha kenyérből készítsük. Addig radírozzuk vele a falat, amíg a radírozó massza el nem morzsálódik, ill. a fal tiszta nem lesz. A morzsákat puha ronggyal töröljük le.

Forrás

Hirdetés
loading...