Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel szórtam meg a paradicsomot eső után, lefotóztam hogy néz ki most...

Ezzel szórtam meg a paradicsomot eső után, lefotóztam hogy néz ki most – Íme a trükk

Hirdetés

Milyen módon tudjuk gondozni a paradicsomot az eső után? Egy rendkívül hatékony megoldás, amely valószínűleg minden otthonban megtalálható!

 

Hirdetés

Ki ne akarná élvezni a saját kertjében termesztett nagy, ízletes és lédús paradicsomokat? Most bemutatjuk a tökéletes megoldást, ami elsőre talán furcsának tűnhet, de ez az egyszerű trükk meglepően hatékony!

Tehát vizsgáljuk meg, hogyan permetezzük a paradicsomot eső után? Az „elképesztő összetevő”, amely növeli a paradicsomtermés bőségét!

Ha beépítjük ezt a könnyű összetevőt a kertészeti tervünkbe, akkor minden valószínűség szerint egészségesebb és nagyobb termést érünk el a permetezések után, anélkül, hogy vegyszereket kellene használnunk.

Hogyan segítjük a paradicsomot az eső után?

Mindenki szembesült már a paradicsomon megjelenő sötét foltokkal eső után, melyek a talaj kalciumhiányával és a rothadással vannak összefüggésben. De nem kell aggódni! Ha természetes megoldást keresünk erre a gyakori kerti problémára, nincs szükségünk másra, mint ami már megtalálható a kamrában.Azért, hogy megvédjük a paradicsomot a virágvégi rothadástól, olcsó és hatékony módszerként használhatjuk a tejport.

A tejpor tartalmazza a kalciumot, ami pontosan azt adja meg a növényeknek, amire szükségük van a virágvégrothadás megelőzéséhez. Egyszerűen csak szórnunk kell egy réteg tejport a problémás növények köré.

Ha a paradicsomnak már van termése, akkor lehet, hogy kicsit elkéstünk, de ha a növények köré szórunk tejport, akkor a következő termés már egészséges lesz.

Hogyan alkalmazzuk a tejport a növényekre?

Ez a házilag elkészíthető, kertbarát szer segít pénzt megtakarítani, és csökkenti a kertben használt szintetikus vegyszerek mennyiségét is. Ha rendelkezünk tejporral, egyszerűen vegyünk ¼ vagy ½ csészényi mennyiséget, majd szórjuk a növények tövére, majd alaposan öntözzük meg őket.Más lehetőségként keverjünk össze egy vödörben egy csésze komposztot, ½ csésze tejport és ½ csésze keserűsót. Vegyünk egy maréknyi keveréket, majd szórjuk a paradicsomnövények töve körül.

Hirdetés