Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt tette a koponyájával egy mindenki által fogyasztott dolog, komoly figyelmeztetés mindannyiunk...

Ezt tette a koponyájával egy mindenki által fogyasztott dolog, komoly figyelmeztetés mindannyiunk számára!

Hirdetés

Sokunk számára ismerős a helyzet, hogy túlhajszoljuk magunkat az iskolában vagy a munkahelyen és annak érdekében, hogy erőn felül kitartsunk, energiaitalhoz nyúlunk, hogy pihenés helyett még többet tudjunk kihozni magunkból.

 

Hirdetés

Azonban ezek az italok komoly károkat okozhatnak. Hogy mégis mit? Ez a férfi majdnem meghalt az energiaitalok túlzott fogyasztása miatt. Az, hogy rendszeresen energiaitalokat fogyasztott, ezt a lyukat eredményezte a koponyáján, amely örökre így marad.

A feleség elmesélte férje esetét

A nő felszólalt, miután férje energiaital függősége majdnem az életébe került.
Brianna elmesélte, hogy a férje, Austin, agyvérzést kapott, amely egy hatalmas lyukat hagyott a koponyájában. Mindez akkor történt, amikor már első közös gyermekükét hordta a szíve alatt.

A férfi a munkája miatt szokott rá

Austin azóta kezdett energia italokat fogyasztani, hogy meghosszabbodott a munkaideje és egyre gyakrabban kellett ingáznia. Ez hamar a szokásává vált, és nemsokára Austin masszívan sokat ivott meg belőlük. Az orvosok azt mondják, hogy végső soron ez okozta Austin agyvérzését.

A gyermekvárás mindkettejük számára izgalmas időszak volt

A terhesség az egyik legcsodálatosabb utazás, amin egy ember valaha elindulhat. Új életet hozol a világra és feltétlen szeretetet érzel egy olyan ember iránt, akivel még nem is találkoztál. Austin és én olyan izgatottak voltunk, hogy alig vártuk, hogy megpillanthassuk, hazahozhassuk és végre egy család legyünk.”- mesélte Brianna.

Austint kórházba fektették
Amikor az orvosok rájöttek, hogy az energiaitalokat kell hibáztatni, Austint azonnal agysebészetre vitték és két hetes kórházi tartózkodást írtak neki elő. Miközben mindez történt már csak pár hét maradt a szülésig. Amikor Brianna világra hozta fiukat, Austin felébredt és találkozhatott végre újszülött gyermekével.

Két hónapnyi kivizsgálás és műtéti procedúra

Pár műtétet követően, Austin végre hazamehetett a kórházból, de sajnos egy hatalmas lyukkal a koponyáján. Olyan, mintha egy darabot kiszeltek volna a homlokából.

Briana ápolja férjét és neveli fiukat

“Az életünk nem átlagos, orvoshoz járással és kórházi kirándulásokkal teli, olyan sokkal, hogy már nem is számolom, de mégis itt vagyunk és küzdünk” – mondja.

Azért kelek fel minden nap, hogy gondoskodhassam gyönyörű kisfiamról és férjemről. Ételt készítek, fizikai terápiát, beszédterápiát és foglalkozási terápiát nyújtok és segítek neki személyes higiéniájával. Mindenben segítem, amire csak szüksége van és ezek között a feladatok között vigyázok a nagyon aktív, nyolc hónapos fiunkra.

Kemény, és fáradt vagyok, de igyekszek a legtöbbet kihozni a helyzetből. Nem ugyanaz az ember, akit beleszerettem, de még mindig szeretem és közösen harcolunk, hogy felépüljön, hogy jobb legyen az élete. Egy nap el fogjuk érni.Szakértők is óva intenek

A National Institute of Health (NIH-Országos Egészségügyi Intézet) szerint a túlzott koffein fogyasztás súlyos egészségi állapotokat okozhat, beleértve a szív-és érrendszeri problémákat is. Az NIH szerint az energitalokkal kapcsolatos sürgősségi ellátások száma 2007 és 2011 között megduplázódott, különösen a 40 év felettieknél.

Az energiaitalok veszélyesek lehetnek, mivel a nagy mennyiségű koffein súlyos szívritmuszavarokat, magas vérnyomást és véráramlási rendellenességeket okozhat.

Az American Heart Association (Amerikai Szív Egyesület) kutatói felhívják a figyelmet az energiaitalok veszélyeire.
Ezek az italok megzavarhatják az alvás minőségét, heves szívdobogást és szorongást okozhatnak, hozzájárulhatnak az emésztési problémákhoz, növelhetik a vérnyomást és kiszáradást eredményezhetnek.

Hirdetés