Kezdőlap EGÉSZSÉG 25 ezer magyar életét veszi el évente, egy életre jegyezd meg, amit...

25 ezer magyar életét veszi el évente, egy életre jegyezd meg, amit most mutatni fogunk!

Hazánkban a vezető halálozási ok a szívhalál, amely évente közel 25 ezer ember életét veszi el. Közülük sokakat meg lehetne menteni, ha ismernénk őket!

A hirtelen szívhalál egyik percről a másikra következik be, így mire a mentők a helyszínre érnek, sok esetben már túl késő. Ha bármikor ilyen esettel találkozunk, ne várjuk meg a mentők érkezését és cselekedjünk!

A legrosszabb dolog amit ebben a szituációban elkövet a legtöbb ember az, hogy nem teszünk semmit. Sokan pl nem tudnak újraéleszteni és azt sem tudják, hogyha egy törött csontot látnak mit kell tenni. Ez elég nagy baj, hiszen akár szerettünk élete is múlhat azon, hogy miként cselekszünk.

Egy felmérés adatai szerint naponta közel 70 ember hal meg szívhalálban, amelyből csupán 10%-át lehet újraéleszteni, vagyis van elég idő megmenteni az életét.

Most nézz magadba és tedd fel a kérdést: Te meg tudtad volna menteni azt, aki veled volt? Nem?

Akkor most jól vésd az agyadba:

Ha melletted összeesik valaki, határozottan szólítgatod, finoman pofozgatod (20 másodperc), megvizsgálod, nincs légzése, pulzusa (már 1,5 perc), kiszabadítod a mellkasát közben segítségért kiabálsz, felhívatod a mentőket, eközben már megkezded az újra élesztést (5 percen bőven belül vagy)), 30 mellkaskompresszió
2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás…(10perc) Már kezdesz fáradni, de folytatod…30 mellkaskompresszió 2 befúvás,30 mellkaskompresszió 2 befúvás és megérkeznek a
mentők (20.perc).

Nem is volt olyan bonyolult ugye?
GRATULÁLOK!!! MEGMENTETTÉL EGY ÉLETET!!!

Kérek mindenkit, hogy ezt a kis írást Tetszésnyilvánitsátok (like), hogy minél több emberhez tudjon eljutni. A tetszések gyűjtésével elérhető nyereményekről lemondok, ennek nem az a célja. Ezt az írást Ifjabb Baranyai Lajos (31 év) emlékének ajánlom, aki egy focimeccs alatt esett össze és vesztette életét szív leállás, és a szakszerű újraélesztés hiánya miatt.

Köszönettel.:

Kovács Tivadar
mentős

Arról, hogy a mentők kiérkezéséig mit kell tenned ide kattintva részletesen is tájékozódhatsz.

loading...