Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt keverd a locsolóvízhez, a muskátlid megállás nélkül ontja majd a virágokat

Ezt keverd a locsolóvízhez, a muskátlid megállás nélkül ontja majd a virágokat

Hirdetés

A muskátli az egyik legnépszerűbb virág, amelyből az emberek a legtöbbet vásárolják szerte az országban.

 

Hirdetés

Egész nyáron virít és színpompás áradatával varázsolja el az udvarunkat, erkélyünket. Az időjárás szélsőséges változásai miatt azonban elég nehéz egész nyáron megóvni őt és elősegíteni a pompázó virágzását, de szerencsére erre is léteznek fillére házi módszerek.

Először is nézzünk meg néhány általános tudnivalót a muskátliról, amit sokan nem ismernek!1. A kerti muskátli napi 6-8 órai napfényt igényel és laza, jó vízelvezetésű talajt. Meghálálja a rendszeres műtrágyázást is. Akkor öntözzük, ha már kissé száraz a táptalaj. Az elvirágzott részeket célszerű eltávolítani és a szárat visszavágni, mert így a növény energiáját új virágzat fejlesztésére fordítja majd. A kerti muskátli jól tűri a nyári hőséget is.2. A borostyánlevelű vagy futó muskátli színpompás látványával gyönyörködtet csüngő kosarakban, ámpolnákban vagy a földön szétterülve. A kerti muskátlival ellentétben az árnyékosabb, hűvösebb helyeket kedveli.

3. Az illatos-levelű muskátlit változatos illatfajtájú leveleiért termesztik. Napi 6-8 órai napfényt igényel.

4. A nagyvirágú muskátli csodálatos virágai legjobban szűrt fényben és hűvösebb környezetben fejlődnek.

Lássuk azt a titkos locsolási módszert, amivel megduplázhatjuk a virágzását!Öntözni szigorúan korán reggel, és este szabad, különben a felhevült tövek, hamar tönkremennek a hideg víz hatására. Ha lehet, mindig tartsunk az árnyékban egy nagyobb kancsó vizet, és ezzel öntözgessük a növényeinket. Így nem éri őket sokként a jéghideg víz.

Közvetlenül a tövéhez öntsük a vizet, hogy egyből fel tudja szívni. Mielőtt használnánk az öntöző vizet, előbb forraljuk fel, majd hűtsük le, így eltávolíthatjuk el belőle a fölösleges fluort. A legjobb, ha esővízzel tudjuk öntözni, áprilistól szeptemberig, kéthetente adunk hozzá egy kevés folyékony műtrágyát.Ha kellőképp odafigyelünk rá, egészen biztosan meg fogja hálálni törődésünk ez a közkedvelt balkonnövény.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés