Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt árulja el ajkad színe az egészségedről! A lilás ajkúak szívbetegek, a...

Ezt árulja el ajkad színe az egészségedről! A lilás ajkúak szívbetegek, a vörös színűek májbetegek….

Szánk változik életünk folyamán – míg fiatalon telt, addigra idősebb korunkra egyre vékonyabb lesz. De a színét is érdemes figyelni, mert komoly egészségügyi problémát jelezhet.

 

Íme néhány általános egészségügyi probléma az ajkak természetes színének megfigyelésével:

Halvány ajkak

Kérd meg orvosodat, végezzen vérvizsgálatot, ha észrevetted, hogy az ajkaid halványak. Ez ugyanis komoly vérszegénységet jelezhet. a vörös hús, a sötét zöld zöldségek és a datolya fogyasztása ilyenkor ajánlott.

Ha ajkaid nagyon sápadtak, a testedben túl sok a hideg vagy “yin” energia, ami lassú emésztést és hideg végtagokat eredményez – írja a Szupertanácsok. Melegítő ételeket, például sertés-, bárányhúst, sütőtököt és málnát fogyaszthatsz a tested felmelegítéséhez.

Fényes, vörös ajkak

A piros ajkak arra utalhatnak, hogy nem működik tökéletesen a máj és a lép. Pitypang tea, krizantém tea és savanyú dinnye fogyasztásával tisztítsd meg a májadat. Hasznosak még a zeller és a méz. A korai lefekvés és a stresszmentes élet helyreállíthatják a máj működését“hyphenate”>lila vagy kék ajkak

A lila vagy zöldes színű ajkak szív- és légzőrendszeri problémát jelenthetnek. Ebben az esetben fordulj orvoshoz. Ez azt is jelenti, hogy a szervezetben nem megfelelő a vérkeringés. Ha az ajkaid körül zöld vonal van, akkor az a lép körül a vér rossz áramlását jelenti.

Sötétvörös, feketés ajkak

Nagyon óvatosnak kell lenni, a sötét ajkak azt jelenthetik, hogy az emésztőrendszered túl van terhelve. Joghurt és édesburgonya fogyasztásával tisztítsd meg a gyomrodat!

Sötétpiros vagy lila vonal az ajkak körül

Az ajkakon megjelenő természetes sötét ajakvonal azt jelzi, hogy a tesz energiaegyensúlya kimerült. Csökkentsd a stresszt!

Rózsás ajkak

A rózsaszín ajkak kiegyensúlyozott, egészséges testet jeleznek. Ez azt jelenti, hogy mindent helyesen csinálsz, és hogy betartod a testednek megfelelő étrendi és fitneszszokásokat.

loading...