Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt az agyafúrt megoldást egy öreg néni árulta el nekem. Nem hittem...

Ezt az agyafúrt megoldást egy öreg néni árulta el nekem. Nem hittem neki addig, amíg saját magam ki nem próbáltam! A dugulás azonnal megszűnt!

Hirdetés

Minden háztartásban legalább havonta egyszer ajánlott kidugaszolni a kagylót, ha el szeretnénk kerülni a makacsabb dugulásokat.

 

Hirdetés

Idővel a mosdókagylók, fürdőkádak lefolyójának áteresztőképessége lecsökken, mert bennük jelentős mennyiségű szemét, piszok gyűlik össze. Aztán egy szépnek nem nevezhető napon az eltömődés foka olyan naggyá válik, hogy a víz már alig folyik le. Ne rohanjunk azonban rögtön vízvezeték szerelőhöz, vagy az üzletbe lefolyótisztítókért!

Ne használjunk vegyi anyagokat, inkább váltsunk természetesebb módszerekre!
Az alábbi módszer könnyen alkalmazható, és a hozzávalók nagyrésze minden háztartásban kéznél van.

Hozzávalók:  • 200 gramm sütőpor
  • 200 gramm só
  • 150 ml ecet
  • víz

Alkalmazás:

1.keverjük el a sót a sütőporral
2.öntsük a keveréket a lefolyóba
3.melegítsük fel kicsit az ecetet, majd ezt is öntsük a lefolyóba
4.nem kell megijedni, a hozzávalók reakcióba lépnek, és el kezdenek habzani, ez teljesen természetes
5.ezután öntsünk forró vizet a lefolyóba, és kész is
6.most már sokkal könnyebben tudjuk használni a kagylót, vagy kádatEz egy végtelenül egyszerű megoldás a problémára. Ezek az összetevők kiválóan feloldják a különféle szennyeződéseket, ugyanakkor nem károsítják a lefolyócsövet sem. Ezen kívül a dugulás ilyentén való elhárítása nem vesz igénybe túl sok időt és emellett semmilyen speciális eszközre, szerszámra sincs szükség az elvégzésére.

Legyenek a te lefolyóid is tiszták és problémamentesek! Oszd meg ezt a trükköt barátaiddal, ismerőseiddel is, biztosan ők is találkoztak már a dugulás problémájával!

Hirdetés
loading...