Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt a 7 dolgot, nagyon fontos tudnod a vércsoportodról!

Ezt a 7 dolgot, nagyon fontos tudnod a vércsoportodról!

Mikor volt utoljára, hogy a vércsoportodra gondoltál? Nem egy olyan téma, ami gyakran jut az eszünkbe, legalábbis addig, amíg rá nem jövünk, hogy milyen fontos valójában az életünkben.

A vércsoportokkal való első ismerkedésünk az iskolában történik. Lehet A, B, AB és 0. Ehhez adódik még az Rh faktor, ami lehet – vagy +. Mindenki adott vércsoporttal születik, amit a szülők vércsoportja befolyásol.

Íme, 7 fontos tény, amit érdemes tudnod erről a csodálatos és értékes folyékony szövetről, ami az ereidben áramlik.

1# Befolyásolja az étkezést

A különböző vércsoportúak különböző táplálkozási igénnyel rendelkeznek.

A 0-sok hajlamosak emésztési problémára, ezért javallott nekik proteinben gazdag sovány húsokat, halakat fogyasztani zöldségekkel.

Az A típusoknak gyengébb az immunrendszerük és sok gyümölcsöt, zöldséget, immunerősítő ételt kell fogyasztaniuk.

A B típusok általában magasabb kortizol szinttel rendelkeznek (stressz hormon). Emiatt érdemesebb kisebb mennyiségű vörös húst fogyasztaniuk és törekedni az egészséges és változatos étrendre.

AB típusok nem hajlamosak túl sok gyomorsavat termelni. Olyan dolgokat kell fogyasztaniuk, mint az almaecet és a méz, hogy fokozzák a gyomorsav szintjét és biztosítsák a megfelelő emésztést. Leginkább egészséges zsírban, például az omega-3-ban gazdag ételeket érdemes fogyasztaniuk.

2# Befolyásolja a személyiséget

Az A típusok általában szelíd és könyörületes emberek, akik mások igényeit a saját maguk elé helyezik. A B típusok gyakran extrovertáltak, barátságosak és érzelmileg rugalmasak.

Az AB típusú egyének racionális és erős egyéniségek. Az 0 típusú személyek nagyon aggodalmaskodóak, nagyon gyakorlatiasak és szervezettek.

3# Befolyásolja a termékenységet

Tanulmányok kimutatták, hogy az 0 típusú nők általában kevésbé termékenyek. Az eredmények a 30-as években több nővel végzett elemzésekből származnak. Megállapították, hogy ez a vércsoport kevesebb petesejttel rendelkezik és azok megtermékenyülése is nehezebb.

4# Gyakran vagy stresszes és ingerült?

Az B típusok több kortizolt termelnek, stressz szintjük pedig magasabb.

Az 0-típusok hajlamosabbak a dühös kitörésekre.

5# Befolyásolja a hasi zsír mennyiségét

Az A típusú vér miatt a szervezet rosszul reagál bizonyos élelmiszerekre, például tejre, húsra és tenger gyümölcseire. Ez a reakció akadályozza a lokalizált zsír elvesztését, különösen a hasi területen. Ezenkívül savas refluxot, megnövekedett kockázatot jelent cukorbetegségre, puffadásra és emésztési zavarokra.

6# Befolyásolja a párválasztást

Az emberek besorolhatóak Rh – (negatív) vagy Rh + (pozitív) csoportokba is. A népesség nagyjából 85%-a RH +, és amikor két RH + ember hasonlít egymásra, a dolgok sokkal jobban működhetnek közöttük.

Probléma merülhet fel azonban, amikor egy Rh+ férfinek és Rh- nőnek babája születik. Ilyenkor Rh összeférhetetlenség alakulhat ki, amire alap esetben minden szülészet fel van készülve.

7# A vércsoport ismerete megmentheti az életünket

Vegyük például azt a helyzetet, hogy külföldre utazunk, autóbalesetet szenvedünk és azonnali vérátömlesztésre van szükségünk. Egy nem alkalmas vércsoport transzfúzió az életet veszélyeztetheti.

www.tudasfaja.com

loading...