Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ezért ne feledkezzünk meg Karácsony előtt sem a Mentősökről: Köszönjük Nektek mindazt...

Ezért ne feledkezzünk meg Karácsony előtt sem a Mentősökről: Köszönjük Nektek mindazt a kitartó, fáradhatatlan és áldozatos munkát amit értünk tesztek nap mint nap! ❤ TI vagytok a mi HŐSEINK!

MEGOSZTÁS

A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált.

Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Karácsony előtt általában még több dolguk szokott lenni, mint általában. Ők azok, akikre az életünk minden pillanatában szükség van… Akik törődnek a csecsemőkkel, a fiatalokkal, idősekkel…. Akik nélkülözhetetlenek számunkra.

mentőszolgálat az életmentést és a betegszállítást végző intézmények tevékenysége. Magyarországon az embermentést, mint kötelezettséget Mária Terézia magyar királynő törvényben írta elő. A mentésügy országos intézménye az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), működési köre az ország egész területére kiterjed. Az OMSZ hazánk legnagyobb mentő- és egészségügyi intézménye, mely közel hetven éve látja el mentési és betegszállítási feladatait.

A mentés legősibb alakja ösztönös tevékenység, melynek elsődleges célja, hogy elhárítsa a balesetet szenvedett életét, vagy testi épségét veszélyeztető tényezőt. A kék, hatágú, ún. „Konstantin-kereszt” az élet csillaga. A mentés hat alapvető követelményét szimbolizálja: felismerés, segélykérés, elsősegély, mentőellátás, szállítás alatti kontroll, definitív ellátás. A kígyós bot (Aszklépiosz pálca) az orvoslás-gyógyítás eszméjét fejezi ki.

A mentés a sürgősségi ellátás kórház előtti szakaszában alapvető fontosságú.

Kívánjunk nekik Boldog, Békés Karácsonyt!

Oszd meg, ha úgy érzed megérdemlik az elismerést!

loading...