Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ezért dörzsölj Listerine-t a hajadba! Már bánom, hogy tettem korábban én is!

Ezért dörzsölj Listerine-t a hajadba! Már bánom, hogy tettem korábban én is!

Hirdetés

A korpa egy nagyon kellemetlen esztétikai probléma, amely az emberek nagy részét legalább egyszer már érintette életében. Ennek a fejbőrt érintő elváltozásnak több oka is lehet, mint az ekcéma, seborrhoeás dermatitisz, pikkelysömör vagy a gombásodás.

 

Hirdetés

Normál körülmények között a fejbőr hámsejtjei olyan módon halnak el és távoznak, hogy az szemmel nem látható. Ha ez a sejtelhalás gyorsan következik be és a hámsejtek össze is tapadnak, látható korpa (elhalt hámsejtek lemezszerű képződménye) formájában jelenik meg.

Szerencsére van egy zseniális megoldás erre a problémára is és nem is kell messzire mennünk, csak a fürdőszoba szekrényünkig.


Nem számít, hogy szárazabb korpáról vagy zsírosabb korpáról van szó, mindkét esetben működik.

A megoldás: Listerine

A Listerin nem csak a száj higiénéjéről tud gondoskodni, sok más felhasználási módja is létezik, többek között a korpa eltávolítása.

Fogj egy kisebb űrtartalmú spricnis flakont, töltsd meg félig Listerine-nel és félig vízzel. Rázd fel jó alaposan, majd fújd rá az előzetesen kimosott, nedves hajadra.Különösen arra figyelj, hogy a fejbőrödet mindenhol érje és dörzsöld át vele. Hagyd rajta nagyjából 10 percig, majd öblítsd ki jó alaposan langyos vízzel.

A fejbőröd friss lesz és a korpának nyomát sem fogod találni.

A Listerin eredetileg fertőtlenítőszerként került forgalomba, majd lassan mindenütt elterjedt, ahol kórokozók szaporodását igyekeztek gátolni. A benne lévő mentol és eukaliptusz illóolaja nagyon hatékony a korpa megszüntetésében és gombaellenes hatással is rendelkezik.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés