Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezekről a betegségekről árulkodik a vizelet színe! A tiéd milyen?

Ezekről a betegségekről árulkodik a vizelet színe! A tiéd milyen?

Hirdetés

Már az orvostudomány hajnalán felfigyeltek az akkori gyógyítók arra, hogy a vizelet színéből, sűrűségéből, szagából meg lehet állapítani, hogy a beteg miféle problémával küzd.

Ebben a cikkben most a színre fektetjük a hangsúly, segítve eligazodni azoknak, akik ezen a téren valamiféle változást tapasztalnak, miután könnyítettek magukon.

Hirdetés

Színtelen (átlátszó)

Ha a vizeletnek nincs színe, ez azt jelenti, hogy a szervezetben nagyon sok vízmennyiség gyűlt fel, így abba kell hagyni az utánpótlást, ne igyunk semmilyen folyadékot egy jó darabig.

Halvány szalmasárga

Ez jót jelent, mert ilyen az egészséges vizelet színe, ekkor van egyensúlyban a szervezetünk, és megfelelő mennyiségben van jelen a víz is testünkben.

Átlátszó sárgás színű

Ez a legjobb! Azt jelenti, hogy teljesen egészségesek vagyunk.

Sötét sárga

Ettől sem kell megijedni, jó egészségnek örvendhetünk, de azért némi víz még elférni odabent, így pár pohárral pótolni kell a folyadékot.

Arany, vagy méz sárga

A szervezetünk kimerült, és sürgősen szüksége van vízre, folyadékra. Ebben az állapotban már fennáll a kiszáradás veszélye, így azonnal pótolni kell a vizet.

Ha olyan a színe, mint a barna söré

Ez már májproblémára utal, több kutatás is bebizonyította, de a dehidratáltság is az okok között lehet.

Rózsaszíntől a pirosasig

Ez a szín arra utal, hogy valószínűleg régóta nem fogyasztottunk céklát, fekete áfonyát, rebarbarát, de arra is utalhat, hogy némi vér jutott a vizeletünkbe. Veserendellenesség, tumor, húgyúti fertőzés, prosztataprobléma is lehet az okok között. Ajánlott orvost felkeresni ezzel a rendellenességgel.

Narancssárga

Itt is a szervezet vízhiánya okozhatja a gondot, de a máj és az epecsatorna betegségére is utalhat, valamint mérgezés esetén is lehet ilyen színű a vizeletünk.

Kék, vagy zöld

Ez egy ritka genetikai betegségre utalhat, vagy pedig a bajt egy bizonyos baktérium is előidézheti. Az sem kizárt, hogy valamilyen étel, vagy gyógyszer okozza a színváltozást. Orvosi kivizsgálás szükséges.

Habzó, pezsgő vizelet

E mögött állhat valamilyen folyadéknyomásbeli zavar, ami rendszerint ártalmatlan, de túlzott fehérjemennyiség, vagy veseprobléma is okozhatja.

Forrás:filantropikum.com

Hirdetés