Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ezekre a dolgokra mindig figyelj oda, ha körmöshöz mész!

Ezekre a dolgokra mindig figyelj oda, ha körmöshöz mész!

Hirdetés

Az ápoltság és a kényeztetés érdekében egyre többen látogatnak el időről-időre manikűröshöz és pedikűröshöz. Ha te is lelkes körömszalon látogató vagy, akkor jobb, ha odafigyelsz a következő dolgokra. 

A fertőzések terjedésének nagyobb a valószínűsége

Az egyik fő kockázat, amellyel alacsonyabb minőségű körömszalonokban találkozhatsz, az a fertőzésveszély. Bármit, kezdve a hepatitis-B-től a C-n át a HIV-ig el lehet itt kapni, nem is beszélve a csúnya gombás betegségekről. Ha tudsz, vigyél magaddal saját eszközöket és figyeld meg azt is, hogy mennyire tiszta a szalon, mert az nagyon árulkodó jel.

Hirdetés

Győződj meg róla, hogy a megfelelő körömreszelőt használják-e

Ha a manikűrös túlságosan durva reszelőt használ, az károsíthatja a körmödet. Ha úgy érzed, hogy olyan, mintha durva smirglivel kezelné a körmödet, akkor megkérheted, hogy váltson egy finomabb szemcseméretűre.

Ne engedd, hogy a manikűrös eltávolítsa a körömágybőrt

Ez megvédi a körmöket a fertőzésektől, így akár el is kaphatsz valamit és egy körömszalonban, ahol sok vendég megfordul, jóval nagyobb rá az esély. Kérd meg, hogy inkább puhítsa fel és tolja vissza.

Győződj meg róla, hogy sterilizálva vannak-e az eszközök

Amikor belépsz egy szalonba, azt kell látnod, hogy az eszközök egy sterilizáló folyadékban áznak. Ennek hatására elpusztulnak a rajtuk lévő, fertőzést okozó mikrobák.

Ne a manikűrösön spórolj

A rossz minőségű manikűr olyan állapotokhoz vezethet, mint például az onikolízis, amelynek hatására úgy nézhet ki a körmöd, mintha alatta üreg keletkezne. Ez a körmök alsó rétegének károsodását eredményezi. Inkább fizess többet, nehogy aztán a dermatológusnál kelljen várakoznod.

A körömlakk károsítja a körmöket

Allergiás reakciót és asztmát is okozhatnak. Ennek elkerülése érdekében 3-4 héten belül el kell távolítani a lakkot és minden 6-8-ik hónapban szünetet kell tartani. A köröm teljes lenövéséhez 105 napra van szükség, tehát eddig érdemes szünetet tartani.

Soha ne borotválj lábat pedikűr előtt

Minden alkalommal, amikor borotválkozol, mikrosérüléseket hozol létre a bőrödön. Ezeken a sérüléseken keresztül kórokozó baktériumok juthatnak be a mikroerekbe, amelyek súlyos fertőzéseket is kiválthatnak.

Ha gyengült az immunrendszered, akkor ne menj szalonba

Jobb megelőzi a bajt és elkerülni az esetlegese fertőzéseket egy amúgy is legyengült immunrendszerrel.

A benőtt körmöket soha ne pedikűrössel kezeltesd

Nem rendelkeznek hozzá kellő szakértelemmel és akár bajt is okozhatnak. Ilyen esetben mindig fordulj orvoshoz és bízd rá a dolgot.

A tyúkszemet se távolíttasd el pedikűrössel

Ismét csak azt tudjuk elmondani, hogy nem tartozik a szakmai kompetenciájukhoz ez a feladat. Sérüléseket és fertőzéseket is okozhatnak. A tyúkszemmel keress fel egy orvost, hordj megfelelő lábbelit és hidratál gyakran.

Minden műkörmös és pedikűrös megfelelő szakember, azonban manapság nagyon sok olyan személy van, aki mindenféle vizsga, tanúsítvány és engedély nélkül végez az otthonában ilyen szépészeti dolgokat. Nem ismerik a fent leírtakat, a gyanútlan és hiú vendégek pedig csak később szembesülnek a következményekkel! Tehát, ha a körmöd, vagy a lábad szeretnél ápoltatni, minden esetben kerüld az ilyen “körmösöket”!!!

tudasfaja.com

Hirdetés