Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezeket soha nem szabadna fogyasztani üres gyomorra

Ezeket soha nem szabadna fogyasztani üres gyomorra

Hirdetés

Biztosan hallottál már a közvetlen ébredés utáni vízivás jótékony hatásáról, amely segít tisztítani a testet, hidratál és a fogyást is támogatja. Viszont sok olyan dolog van, amelyet üres gyomorba semmiképpen nem kellene bevinnünk, vagy üres gyomorral semmiképpen nem szabadna tennünk.

Hogy melyek ezek, azt a következőkben olvashatjátok.

Hirdetés

1# Tea és kávé

Az éhgyomorra fogyasztott kávé könnyen megemeli a savtermelést, amely gyomorégéshez, refluxhoz vezethet. Mielőtt reggel felhörpintenéd az első kávédat mindig igyál előtte vizet és egyél is valamit. Ha nem kívánsz reggelizni, legalább egy kekszet vagy egy kis muffint majszolj el előtte.

Tipp: Készítsd el az anyagcsere pörgető kávét, amelyben egészséges zsír található. Ez egyfajta védelmet jelent a gyomor nyálkahártyának. Recept itt!

2# Alkohol

Ha üres gyomorra iszol alkoholt, az sokkal gyorsabban felszívódik a gyomor nyálkahártyán keresztül és a véráramba kerül. Tágítja az artériákat és átmenetileg csökkenti a vérnyomást is. Azt ne feledd, hogy ha eszel is, attól nem tudod megelőzni a berúgást, csak az alkohol felszívódást késlelted. Szóval mindig csak óvatosan!

3# Nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek vagy fájdalomcsillapítók

Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAID) és sok más fájdalomcsillapítót, mint például a paracetamolt, az aszpirint ibuprofent stb., nem biztonságos bevenni üres gyomorra. Az ilyen típusú gyógyszereknek az üres gyomorra történő bevétele potenciálisan gyomorvérzést eredményezhet, és csökkenti a gyógyszer hatásosságát is.

4# Étel vásárlás

Mindig jóllakottan indulj el vásárolni, mert ezzel sok pénzt megspórolhatsz magadnak és megelőzöd a pazarlás lehetőségét is. Ha üres gyomorral indulsz el, nagyon nagy a kockázata, hogy csupa egészségtelen élelmiszert dobálsz be a kosaradba, amiből aztán azonnal enni is fogsz.

tudasfaja.com

Hirdetés