Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezeket biztosan nem tudtad a szezámmagról! Ezután másképp tekintesz majd rá!

Ezeket biztosan nem tudtad a szezámmagról! Ezután másképp tekintesz majd rá!

Fűszerek nélkül az ételeink nem nyújtanának élvezetet, csupán az alapvető funkciójukat látnák el, mégpedig, hogy tápanyagokkal lássák el testünket. Számtalan fűszerünk van, amelyeket önmagukban vagy egymással kombinálva ínycsiklandó ízeket és aromákat alkothatunk. Ezek egyetlen háziasszony konyhájából sem hiányozhatnak.

A fűszerek azonban nem csak az érzékeinket kápráztathatják el, hanem az egészségünkre is pozitív hatással lehetnek. Erről ejtünk szót bővebben a következő cikkünkben.

Szezámmag

Ropogós, aromás magocskák tele számos tápanyaggal, ásványi anyaggal, antioxidánssal. Színben sárgásak és mogyoróra hasonlító ízzel rendelkeznek. Egészben és őrölve is használható és kiváló forrása a kalciumnak. 50%-ban tartalmaz fehérjét. Képes felvenni a harcot a vérszegénységgel. Használd fel zöldséges vagy gyümölcsös salátákhoz, zabkásához, joghurthoz.

Szerecsendió

Egy finom fűszer, amely sós és édes ételekhez is kiválóan felhasználható. Sokkal több, mint egyszerű fűszer, hiszen az influenzában is eredményesen alkalmazható. Hatékony fájdalomcsillapító hatással rendelkezik és harcol a vírusok ellen.

Szegfűszeg

Intenzív aromával rendelkezik és meleg ételekhez, italokhoz kiváló választás. Legtöbb recept egészben használja, de őrölten is alkalmazható. Rendszeresen fogyasztva immunrendszer erősítő hatással rendelkezik, támogatja az emésztést, küzd a gyomorfájdalommal és megelőzi a puffadást. Gyümölcssalátába vagy teába is teheted.

Fahéj

Alapvetően édes, meleg ételek készítéséhez használják fel. Kávéba, teába, kásákba, joghurtokba, de akár gyümölcssalátába is felhasználható. Segít csökkenteni a rossz koleszterin szintjét és stabilizálni a vércukorszintet 2-es típusú diabéteszben.

Sáfrány

Az egyik legízletesebb és legdrágább fűszer, ízéért és színéért is kedvelik. Egyes hallevesekbe és rizses ételekbe használják fel előszeretettel. Ismert szív-és érrendszeri problémákban való pozitív hatása miatt.

tudasfaja.com

loading...