Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezeket a dolgokat eddig miért nem mondta el senki a Himalája sóról?!

Ezeket a dolgokat eddig miért nem mondta el senki a Himalája sóról?!

Sokan hallottunk már a himalájai sóról, tudjuk, hogy nem csak az ételek elkészítéséhez használhatjuk, de sólámpaként például nagyon jó hatással van az egészségünkre is. Számtalan jótékony tulajdonsága van még, ezért jó ha alaposan megismerjük!

Nagyon gazdag kalciumban, és vasban, mintegy 84 nyomelemet tartalmaz

– a szervezet számára fontos és nélkülözhetetlen nyomelemeket tartalmaz. De Kalcium, vas, kálium, magnézium, és nátrium is található benne.

Hatására ízletesebbek lesznek az ételeink

-ellentétben a hagyományos asztali sóval, a himalájai sóból főzés, vagy sütés közben sokkal jobban érvényre jutnak a tápanyagok, ezért használata által élelmiszereink is ízletesebbek, egészségesebbek lesznek.

Ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek

-akár a hűtőből kivett, fagyasztott élelmiszerekre, akár grillezéshez használjuk a himalájai só jól bírja a szélsőséges hőmérsékletváltozást. Állítólag -17 és 482 C fokig nem károsodik a himalájai só szerkezete. Azonban arra ajánlott figyelni, hogy ne tegyük ki hirtelen hőmérséklet változásnak, legalább 24 óra el kell teljen mielőtt extrém hidegből, nagy melegbe tennénk.

A himalájai sótégla nagyon jól használható sütéshez, grillezéshez

-a sütőtéglák gáztűzhelyben, serpenyőben, és grillrácson egyaránt alkalmazható. Ebben az esetben az ételeket sütés előtt nem szükséges elősózni, mivel maga a sütő felület sóból van. Fokozatosan melegítsük fel a sótéglákat, majd tegyük rá a elkészítendő húst, zöldséget, halat. Olajat, és zsíradékot sem kell használnunk. A sótéglán készült ételt nagyon jól megpuhul, és sokkal ízletesebb lesz. A himalájai sütőtégla meggátolja a baktériumok kialakulását, és így az ételek hosszabb ideig frissen maradnak.

Szerző: tudasfaja.com

loading...