Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek az első jelei, hogy magas a vércukrod!

Ezek az első jelei, hogy magas a vércukrod!

Hirdetés

A tartósan magas vércukorszint nem játék. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás a legfontosabb tényezők a megelőzés tekintetében. Ha ezeket nem vesszük elég komolyan, idővel szembe találhatjuk magunkat az emelkedett vércukorszint problémájával.

 

Hirdetés

Az emelkedett vércukorszint inzulinrezisztencia, prediabétesz vagy kialakult cukorbetegség velejáró tünete. Ezeket megfelelő étrenddel és kezelési módszerekkel szerencsére visszafordíthatjuk, illetve kordában tarthatjuk.

De lássuk, hogy milyen árulkodó jelek utalnak rá, ha valami nincs rendben a vércukrunkkal, jelen esetben, ha magasabb a kelleténél.

A súlyos kimerültség az elsők között van

Egyes esetekben a magas vércukorszintet nehéz megállapítani a tünetek alapján, hiszen azok más egészségügyi állapotokhoz is köthetőek. Ilyen lehet a bőrfelszín durvává válása, a visszatérő húgyúti fertőzés vagy a súlyos fáradtság is. Ilyenkor érdemes mindenképpen megvizsgáltatni a vércukorszintet.Ha már fennálló cukorbetegség van a háttérben, akkor az idegrendszer is érintett lehet és végtagokban fellépő bizsergés, zsibbadás is tapasztalható.

Fokozott szomjúság és éhség

A magas vércukorszint miatt a szervezet sok vizet veszíthet, ugyanis a vesék nagyobb mennyiségű cukrot is kiválasztanak a vizelettel és ez nagy mennyiségű vízvesztéssel is jár. A cukor vizet von maga után. Ettől növekedhet a szomjúság.A növekedett éhségérzet, főként édes ételek iránt, azért alakul ki, mert, bár a vérben magas a cukor koncentráció, a sejtek nem tudnak hozzájutni és a szervezet úgy érzi, hogy tápanyagra van szüksége, amit természetesen evés révén próbál fedezni.

tudasfaja.com

Hirdetés