Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történne a testünkkel, ha 2 napig nem tusolnánk!

Ez történne a testünkkel, ha 2 napig nem tusolnánk!

Ha néha esténként arra szoktál gondolni, hogy, ha még nem tusolsz, igazán nem dől össze a világ, és fáradtan bezuhansz az ágyba, akkor jobb, ha tudod, mi történik mindeközben a testeddel.

Szakemberek szerint mintegy 40 féle baktérium, és gomba lakozik a szervezetünkben, és a bőrünkön. Ezek nagyjából ártalmatlanok egy ideig, de például, ha két napon keresztül meg engedjük magunknak azt a luxust, hogy nem mosakszunk, gyorsan elkezdenek szaporodni.

Vannak jó, és rossz baktériumok a szervezetünkben, a cél pedig az, hogy fenntartsuk az egészségünk érdekében az egyensúlyt. A rendszeres mosakodás segítségünkre lehet abban, hogy megakadályozzuk a káros baktériumok túlszaporodását.

Legalább kétnaponta ajánlott zuhanyozni, de a meleg, nyári, izzadással teli napokon ajánlott minden nap legalább egyszer tusolni. Ha nem mosakszunk, vagy tusolunk rendszeresen, idővel számos betegség kialakulásával kell számolnunk.

Többekközt különböző bőrfertőzések, gyulladt pattanások, aknék, viszketés, bőrhámlás, de akár tályogok is kialakulhatnak. Természetesen nem kell túlzásba vinni a tusolást, és, ha naponta többször tusolunk nyáron, kerüljük a vegyi anyagokkal teli tisztálkodószerek túlzott használatát.

Szakértők szerint kerülni kell a túlságosan hosszas zuhanyzást, fürdést, mivel ez felborítja a bőr pH-egyensúlyát. Indokolt esetben, például fizikai munka esetén lehet naponta kétszer is zuhanyozni, de csak rövid, maximum 5 percig.

Ne legyen túl forró a víz, még a téli időszakban sem, mert különben nagyon kiszárad a bőr. Fürdés, zuhanyzás előtt ajánlott meginni egy nagy pohár vizet, ez elősegíti a hidratálást.

loading...