Kezdőlap AKTUÁLIS Ez mindenkinek fájni fog – januártól nem lehet így fizetni a boltokban

Ez mindenkinek fájni fog – januártól nem lehet így fizetni a boltokban

Hirdetés

Az augusztusi bevezetése óta a SZÉP-kártya lehetőséget teremtett az emberek számára, hogy rugalmasan fizethessenek szálláshelyekért, éttermekért és különböző szabadidős tevékenységekért.

 

Hirdetés

Azonban, a Híradó értesülései szerint januártól egy fontos változás lép életbe, mely érinti a kártya felhasználásának körét.

Jövőre, csak meleg ételre, szállásra és szabadidős foglalkozásokra lehet majd használni a SZÉP-kártyát. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszerboltokban való fizetési lehetőség megszűnik, és kizárólag a kijelölt szolgáltatásokra lehet majd felhasználni a kártyát.

Az OTP Bank Szép-kártya forgalmi adatai szerint az idén augusztus és november közötti időszakban jelentős növekedést tapasztaltak a kártyabirtokosok költekezésében.

Összesen 26 milliárd forinttal többet költöttek ebben az időszakban, mint az előző év azonos időszakában. Ebből az összegből 21 milliárd forintot fordítottak élelmiszerbolti vásárlásokra.A januártól hatályos változás örömmel fogadott a szállodák és éttermek szövetsége körében. Ennek oka, hogy az éttermek és szálláshelyek mostantól nem kell, hogy versenyezzenek az élelmiszerüzletekkel a SZÉP-kártya pénzekért.

Ez a módosítás várhatóan ösztönzi majd az embereket, hogy inkább a szabadidős tevékenységek vagy a szálláslehetőségek felé irányítsák SZÉP-kártyás költéseiket, ami a vendéglátóipar fellendülését segítheti elő.

Hirdetés