Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez megy végbe a testünkben, ha egy időre felhagyunk a kenyérrel!

Ez megy végbe a testünkben, ha egy időre felhagyunk a kenyérrel!

A szénhidrát diéta nagymértékben megváltoztatja az életedet, érdemes kipróbálni még akkor is, ha nehezen tudod rávenni magad az egészségesebb táplálkozásra! Persze ezt nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell többé szénhidrátot enned!

 

Nem kell az összes szénhidrátot kiiktatni az étrendből, csupán arra kell odafigyelni, hogy a 40-60 gramm emészthető szénhidrát fogyasztását ne haladjuk meg egy nap.

Nézzük, mi történik, ha odafigyelünk arra, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztunk egy nap!

Megszabadulunk a felesleges vízmennyiségtől!

A szénhidrát megköti a vizet, ha nem fogyasztunk annyi szénhidrátot, mint eddig, akkor sikerül megszabadulnunk a feleslegesen felgyülemlett folyadéktól, és máris sokkal karcsúbbak leszünk.

Negatív hatás, ha nincs elég szénhidrát a szervezetben

Úgy fogjuk érezni magunk, ha nem fogyasztunk elegendő szénhidrátot, mintha influenzásak lennénk, az agyunk nem fog elég energiát kapni. A szervezet elkezdi lebontani a zsírt, majd ketonokkal, és kis szénhidráttöredékekkel tartja fenn magát. Ehhez társul még a kellemetlen szájszag, szájszárazság, kimerültség, gyengeség, álmatlanság, hányinger.

Csökkenni fog az energiánk

Egy szelet teljes kiőrlésű kenyér kiváló vas, magnézium, B-vitamin forrás is. Ha ezekhez nem jut hozzá a szervezetünk gyengék, erőtlenek leszünk, és a betegségek is könnyebben ránktalálnak.

Székrekedés problémája
Ha elhagyjuk teljes mértékben a szénhidrátok fogyasztását, akkor a rostokat is megvonjuk a szervezetünktől, és így rossz emésztés, székrekedés alakulhat ki.

Nehezünkre fog esni az edzés, testmozgás

A szénhidrátok hiányában nem lesz, ami energiát adjon a szervezetünknek, és az állóképességünk is romlani fog. Sőt, egy idő után egyáltalán nem lesz kedvünk edzésekre járni, és így az egészségi-, és erőnléti állapotunk sem lesz a legjobb.

tudasfaja.com

loading...