Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Ez az anyuka 3 egyszerű változtatással 50 kg-ot fogyott! Íme a titka!

Ez az anyuka 3 egyszerű változtatással 50 kg-ot fogyott! Íme a titka!

Hirdetés

Amikor az önbizalomról van szó, mindenki harcol a mérleggel. A fogyasztói kultúrában, tele gyorséttermi ételekkel és ízletes nasikkal, nehéz a testsúlyt és az étrendet is normál keretek között megtartani. Egy olyan dologról van szó, amivel az emberek napi szinten küzdenek. Egy anya azonban elhatározta, változtat az egészségi állapotán. A sikerhez vezető 3 tippje olyan egyszerű, hogy izgalommal fogod várni, hogy te is elindulhass az egészségesebb életed felé vezető úton.

 

Hirdetés

Natalie Moxey egész életében  a túlsúllyal küzdött. Már gyermekként is elhízott volt. Később, amikor teherbe esett, sokat szedett fel magára, amit sehogyan nem volt képes leadni. A legnagyobb súlya 131 kg volt. Egy nap azonban Natalie úgy döntött, hogy ideje változtatni.

Ő és férje gyakran látogatott el az egyik kedvenc büféjükbe, ahonnan ketten nagyjából 33000 Ft értékben vittek el ételt hetente. Karácsonykor a pár megkapta az első intő jelet.

Az indiai étterem személyre szóló karácsonyi üdvözlőlapot küldött nekik. “Elég ijesztő dolog belegondolni, hogy már olyan mennyiségű ételt vásárolsz egy elviteles helyről, hogy karácsonyi lapot kapsz tőlük.” – magyarázta Natalie. “A nap folyamán nem volt olyan rossz a helyzet, de este, amikor hazaértem csak ültem és ettem. Persze nem csak elviteles kaját, hanem fagylaltot, csokoládét vagy pattogatott kukoricát. Folyamatosan nassoltam és azzal nyugtattam magam, hogy fáradt vagyok.

Végül Natalie megelégelt ezt. Kivonta az életéből a gyorséttermi ételeket és csak házi készítésű ételeket evett. “Ahhoz, hogy továbbra is élvezd az ilyen fajta ételeket és még fogyj is, számomra nem igazán létező dolog”.Natalie az étrendjét megfelelő testmozgással egészítette ki, hogy maximalizálja a testsúlycsökkenését. “Egyre többet sétáltam“, magyarázta – “aztán három-négy hónap múlva elkezdtem edzeni járni.”

Ez a csodanő mindössze két év alatt nagyjából 50 kg-ot fogyott. Ez fantasztikus eredmény! Hogy mi a titka? Natalie megosztott három alapelvet a sikeres testsúlycsökkentési stratégiához.

1. Készíts képeket!

Natalie mindenkit bátorít, aki jobb formába akar lendülni, hogy sok képet készítsen. Még ha nem is nézel ki a legjobban, akkor is hasznos a fotó. Olyan támpontként tud szolgálni, amellyel meg tudod jelölni, hogy hol kell még fejlődnöd. Egy csodálatos motivációs eszköz arra, hogy továbbra is kitartó légy.

2. Élvezd az ételed!

Az egyik legnagyobb hiba, amit megtehetsz egy étrend megváltoztatásakor, hogy túl sok kalóriát kivonsz az étrendedből. Natalie úgy gondolja, hogy a legmegfelelőbb megoldás, ha továbbra is élvezed az ételeket, amiket szeretsz és nem a kalóriákat számolod, hanem a porciókat csökkented. “Régebben olyan diétákat követtem, amelyek nagyon korlátozóak voltak, és nyomorúságosan éreztem magam. . . Ne hagyd, hogy bárki megmondja neked, hogy nem élvezheted ez ételeket.3. Jutalmazd magad, ha elérsz egy célt!

Az egészség elérésének célja, hogy jobban érezd magad, nem pedig az, hogy stresszeld magad. Ahelyett, hogy arra fókuszálnál, hogy megbüntesd magad azért, mert csaltál egyet az étrendedben, inkább jutalmaz magad azokért az eredményekért, amiket elértél. Egy nagy, hosszú távú cél elérése ijesztőnek tűnhet, de egy sor kisebb vagy rövidebb távú, véghezvihető célt úgy fogsz elérni, hogy észre sem veszed, amikor ez egésznek a végére érsz. “Ha eléred ezeket a mini célokat – mondja Natalie – menj és vegyél magadnak egy új ruhát vagy nézz meg egy filmet a moziban, hogy ünnepelhess.”

Megérdemled, hogy legboldogabb, legegészségesebb önmagad légy. Ez a három tipp a jobb egészség felé vezető útra terel majd, és a legjobb rész, hogy egész fájdalommentes lesz. Bármi is legyen a célod, a legfontosabb dolog az, hogy higgy magadban!

Kérünk, oszd meg ezt a cikket a családoddal és barátaiddal, ha motivációra van szükségük!

Hirdetés
loading...