Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a kislány 3 évig teljesen néma volt, majd egy nap a...

Ez a kislány 3 évig teljesen néma volt, majd egy nap a szülei nagyon ledöbbentek

Ez a kislány három éven keresztül egy hangot sem adott ki a torkán, kizárólag képekkel kommunikált a külvilággal. Az autizmus 68-ból 1 gyermeket érint és átlagosan 42 fiúból 1 autista, tette közé az Autism Speaks nevű támogató szervezet.

Ez az egyik leggyorsabban növekvő “fejlődési rendellenesség” az Egyesült Államokban, és napjainkban is gyermekek ezreire van hatással. Gyógymód nem létezik.

Nem minden autizmussal rendelkező személy tapasztalja meg ugyanazokat a tüneteket és küzd ugyanazokkal a problémákkal. Egyes autizmussal rendelkező egyének rendkívül aktívak és közreműködőek, míg másoknak nehézségei lehetnek a beszéd és a motoros tevékenységek összehangolásában is. Minden gyermek egyedülálló.

Ez a kicsi lány rendkívül egyedi eset volt és napról napra dacolt az esélyeivel. Három évig teljes némaságban volt, amikor egy napon a szülei teljesen ledöbbentek.

A beszéde végül elhalványult, és röviddel azután megszüntette a szemkontaktust és a nevére sem reagált.

Próbálkoztunk beszédterapeutával is, de az elmúlt két év már rettenetes volt.”

Látszott rajta, hogy mennyire dühös önmagával kapcsolatban.” A Coco családja online adománygyűjtő kampányt indított a beszédterápiás foglalkozásokért.
A kampány eddig több mint 20.000 eurót hozott számukra.

Egy beszédterápiás foglalkozás Coco számára 50 euróba kerül. Ezekkel a terápiákkal a család erőfeszítései és mindenki nagylelkű adományai végül kifizetésre kerültek.
Három év hallgatás után Coco végre kimondta az első szavait.

Szeretnék még pirítóst kérni. – szólalt meg pontosan. A családja végtelenül boldog volt.

Egyre csak ezt hajtogatta, mi pedig…édes Istenem, alig hittünk a fülünknek.” – mondta Rachel.

Olyan elégedettnek érezte magát, ugrált fel-alá és egyre csak mondogatta:”Szeretnék még pirítóst, szeretnék még pirítóst.

Nem szabadna kimutatnod, hogy milyen izgatottnak érzed magad ilyenkor, amikor a gyermeked erőt köt a szavakhoz, de egyszerűen nem tudtuk kontrollálni az érzéseinket.” – mondta Rachel. “Csak tapsoltak és ujjongtunk.

Autista gyerekként nagyon korlátozott étrendjük van.

Coco kétszavas mondatokat használt, mielőtt végleg elhallgatott 2 évesen. Mint sok autizmussal élő gyermek, ő is küzdött az emberekkel való kommunikációval. Nagyon jellemző ebben az állapotban, hogy a nyelvi készségek elmaradoznak és késnek, mivel a kommunikáció számukra nagy küzdelem.

A National Autistic Society (Országos Autista Társaság) szerint a tipikus jelek a társadalmi, szociális ösztönök hiánya, és az embereken kívüli, minden iránti nagyobb érdeklődés. Jellemzőek a nyelvi nehézségek és az, hogy a napi rutinban és az ismétlődő cselekvésekben érzik magukat biztonságban.

Az autista emberek mind hajlamosak ezekre a tünetekre, bár eltérő mértékben.

loading...