Kezdőlap AKTUÁLIS Érkezik az ítéletidő – Kiadták a riasztást több megyére

Érkezik az ítéletidő – Kiadták a riasztást több megyére

Pénteken megnövekszik a felhőzet, borult időre van kilátás. Elsősorban az északi tájakon számíthatunk kisebb esőre, záporra – írja a Köpönyeg.

 

 

Bár délelőttig az északkeleti megyékben záporok előfordulhatnak, kora délutánra ezek megszűnnek, aztán késő este észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben nagy területen erős lesz, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak.

Délután veszít erejéből a légmozgás, miközben délnyugatira, délire fordul. A hőmérséklet csúcsértékre 15 és 20 fok között várható.Péntekre több megyére is figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökések miatt:

Szombat

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Kiadós mennyiségű csapadék lehet. Megerősödik, majd viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 10 és 15 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap

A több helyen viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, délután kisüt a nap. Futó zápor még előfordulhat. 9-14 fok valószínű.

Hétfő és kedd

A napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet, és mindkét nap elszórtan alakul ki zápor. Az ÉNy-i szél gyakran lesz erős. 9-15 fok között változhat a maximum.loading...