Kezdőlap AKTUÁLIS Ennek sokan nem örülnek majd – Teljes kifizetési stopot rendelt el október...

Ennek sokan nem örülnek majd – Teljes kifizetési stopot rendelt el október végéig!

Egy kormányhatározat értelmében a kormány alá tartozó szervek októberben nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség – írta a Telex.

 

A Magyar Közlönyben meg nem jelent határozat értelmében október végéig a központi költségvetés kifizetéseit a miniszterelnök blokkolja.

A kifizetési tilalom betartását a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal folyamatosan ellenőrzi.

A lap információi szerint a kifizetési tilalom alól csak pár tétel jelent kivételt: az önkormányzatok és egyéb szervek gyermekjóléti, egészségügyi, köznevelési terheinek finanszírozása, bérek és más személyi juttatások, nemzetközi szerződésekhez, vagy más jogszabályokhoz kötött kiadások és a 2014-2020-as uniós programok esedékes kifizetései.A Telex cikke szerint a kifizetési tilalom bevezetése mögött az állhat, hogy Orbán Viktor rendet szeretne vágni, mert úgy érzi: a májusban elhatározott kormányzati kiadáscsökkentést elszabotálják.

A lap emlékeztetett rá, hogy  Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter májusban bejelentett egy gigantikus csomagot, aminek része volt a kiadáscsökkentés is.A Telex forrásai szerint ezt a kiadáscsökkentést ellenőrzik most.

loading...