Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS Hívjatok régimódinak, én azonnal visszahoznám ezeket a randi szabályokat!

Hívjatok régimódinak, én azonnal visszahoznám ezeket a randi szabályokat!

A randizás az idők során ugyanúgy változott, ahogyan minden más, azonban nem feltétlen mondhatnánk azt, hogy a lehető legjobb irányban. A változásokkal semmi baj, hiszen az élet lényege a dinamizmus, az előrehaladás a fejlődés. De mi van akkor, ha valamin nem kellene változtatni, mert úgy jó, ahogy van?

A randevúzás egy igen fontos dolog életben, hiszen esélyt ad arra, hogy két ember még azelőtt képet kapjon a másikról, mielőtt elköteleződne iránta. Sajnos az, hogy ez milyen keretek között történik meg, már teljesen elmosott és nincs meg úgy a varázsa, mint egykoron.

Én biztosan újjáélesztenék egy-két randi szokást, mint például…

1# Virág az első randevún

Nagyon szép gesztus, amely azt fejezi ki, hogy a férfi érdeklődik a nő iránt és tiszteli őt, mint lehetséges jövendőbeli párját, ugyanakkor megköszöni általa, hogy időt szán rá.

Persze nem muszáj vágott virágot vinni, lehet bármilyen kedves aprósággal meglepetést okozni a másiknak. Olyan szép gesztus.

2# Valódi randevúra hívás

Egyenesen kiráz a hideg azoktól a megnyilvánulásoktól, amikor valaki azt kérdezi a másiktól, hogy ‘Nincs kedved talizni?’ vagy ‘Szeretnél valamikor bandázni?’, ‘Összefutunk?’.

Miért nem lehet egyenesen megkérdezni azt, hogy ‘Eljönnél velem randevúzni?’. Ez a szó nem egy 20 tonnás bilincs, amit soha nem vehetünk már le magunkról. A randevú, az randevú, hogy utána ki hogyan dönt, már más kérdés. Tisztelet azoknak, akik még nevén tudják nevezni a dolgokat.

(Mellesleg, ha csak ‘haverkodni’ akarsz valakivel, akkor ott azt hiszem, hogy a szexet sem kellene elvárni.)

3# A telefon nem játszik

Régen is túlélték az emberek, ha nem lehetett őket azonnal elérni, azt hiszem, erre ma is képesek lennénk. Jó lenne, ha megtisztelnénk a másikat azzal, hogy nem kapkodjuk elő egy randevú kellős közepén a mobilt, üzengetünk és nézegetjük a hírfolyamokat. Akkor most érdekel az, aki velünk van, vagy sem?

4# Szépen felöltözni

Persze, nem lesz attól még senkiből rossz ember, ha farmerban és pólóban jelenik meg egy randevún, de olyan sokat dob a dolgon, ha azt fejezzük ki az öltözékünkkel, hogy fontos számunkra az esemény. Mint egy mini ünnep, hiszen ez lenne a leendő kapcsolatunk első közös programja. Ha minden jól megy, látni fog még eleget hétköznapi szettben.

5# Kedves meglepetések két randi között

Ma már az a trend, hogy a férfi vár néhány napot, mielőtt legközelebb jelentkezik, hogy a nő akkor sem reagál azonnal, ha szeretne, nehogy túlságosan elkeseredettnek tűnjön. A taktikázás aranykorát éljük, holott senki nincs odáig érte.

Micsoda meglepetés lenne, ha egyszer a férfi két randi között küldene egy virágcsokrot a nő munkahelyére, vagy a nő kedveskedne a férfi kedvenc süteményével ebédidőben, anélkül, hogy ezt előre lefixálnák.

6# Legyünk tisztában az elvárásokkal

Egy kapcsolat elején, a randizás fázisában természetesen nem illik jövőre vonatkozó komolyabb dolgokról beszélni, de bizonyos tényezőkkel jó, ha tisztában vannak a felek.

Mit akar a másik? Csak jó ismeretséget extrákkal vagy vágyik komoly kapcsolatra is? Nem bűn az, ha az első áll fenn, de ezt a másik félnek is tudnia kell, különben igazságtalanság vele szemben az idejét rabolni. Az ilyesmit két felnőtt embernek illene tudni megbeszélni.

7# Szex az első randin? 

Manapság már semmi meglepő nincs abban, ha két egymáshoz vonzódó felnőtt szexet vizualizál az első randi végére. Viszont sokkal több varázsa van a dolognak, ha hagyunk időt a kibontakozásra. Nem vagyunk állatok, hogy csak az ösztöneink vezessenek minket. Ideje lenne romantikusabbra venni a figurát.

Vagy szálljak le a földre, a 21. században a randevú és a romantika már nem fér meg egymás mellett?

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...