Kezdőlap EGÉSZSÉG Elszíneződött bőr, hajhullás, emésztési problémák, visszér? Ez áll a háttérben, jobb ha...

Elszíneződött bőr, hajhullás, emésztési problémák, visszér? Ez áll a háttérben, jobb ha tudsz róla!

Naponta több, mint öt liter vér kering a szervezetben. A vér fontos tápanyagokat szállít, amelyek gyakorlatilag a test teljes részére fontosak. A vérkeringési problémákat és zavarokat senki sem veszi időben észre, sokan tisztában sincsenek a jeleivel.

 

 

Ha valakinek rossz a vérkeringése, nem kap megfelelő vért bizonyos testrészekbe. Ebből kifolyólag betegségek, rohamok, zsibbadás léphet fel. Ha időben felismerjük a rossz vérkeringés jeleit, megkímélhetjük testünket és szervezetünket. Vannak látható és fizikai jelei a vérkeringési zavaroknak, ezeket most sorban kielemezzük.

Látható jelei

lábszárfekély: A fájó, gyulladt testrészen fekély alakul ki, ami olyan, mint a bőrkiütés. Száraz, vörös foltok keletkeznek a láb területén.

duzzanat: Ha rossz a vérkeringés, duzzanatok jelentkeznek a bőrön, amelyet sok ember összekever ütésekből származó bőrelváltozással.elszíneződött bőr: Főként a végtagok esetében jellemző, amikor kékes színűre változnak a testrészek és jég hideggé is válnak egyben.

visszér: Ha a véráramlás nem működik megfelelően, az erek a bőrfelszín alatt megduzzadnak. Leggyakrabban a sok ülés következtében alakulnak ki a lábszár és a boka körül.

hajhullás, gyenge körmök: Az egyik legnyilvánvalóbb tünetek közé tartozik. A fejbőr szárazzá, viszketővé válik, a hajszálak elvékonyodnak, a haj hullani kezd. A körmök fájnak és papír vékonnyá alakulnak át.

Fizikai jelei

emésztési problémák: Ha az emésztés lelassul, székrekedés jön létre. Ilyenkor a véráramlás nem megfelelő, a gyomor nem kap elég vért, a gyomorban lévő szervek pedig nem működnek zavartalanul.legyengült immunrendszer: A szervezet nem fogadja be a tápanyagokat és vitaminokat. Ha az immunrendszer legyengül, gyakorlatilag a betegségek, fertőzések, vírusok megtámadják a szervezetet, mivel nincs ami védekezzen ellenük.

hideg kéz és láb: A normális véráramlás fenntartja a testhőmérséklet szintjét. Ha baj van a keringéssel, a végtagok hideggé válnak, ilyenkor a test azon részei nem kapnak elég vért, így a végtagok hőmérséklete hideggé válik.

kimerültség: A lelassult véráramlás korlátozza az oxigén és tápanyag ellátást, így a izmok gyengülnek, fáradtabbnak érezzük magunkat.

merevedési zavar: Ennél a problémánál a fő okozó a rossz vérkeringés. A férfiak merevedési zavarát az esetek többségében a rossz véráramlás okozza.szívfájdalom: Mellkasi fájdalomként érezzük leggyakrabban, amikor a szív nem kap elég vért. Ez az érzés általában könnyen jön és megy, nem veszünk róla tudomást, pedig a rossz vérkeringés egyik jele.

étvágytalanság: A máj küldi az éhség érzetet az agynak, amikor nem kap megfelelő vért. Ez az egyik tünete a nem szándékos fogyásnak, amikor hirtelen, rövid időn belül nagyobb mennyiségű testsúlytól szabadulunk meg.zsibbadás: Szinte mindenki tapasztalt már élete során zsibbadást valamelyik testrészén. Ha keringési zavarunk van, többször észlelünk ilyet, mint általában. Ezek általában nem tartanak tovább néhány percnél.

szerző:tudasfaja.com

loading...