Kezdőlap EGÉSZSÉG Elszínezi a kávé a fogad? 5 módszer, hogy megakadályozd a problémát!

Elszínezi a kávé a fogad? 5 módszer, hogy megakadályozd a problémát!

Hirdetés

A sok kávézástól bizony az emberek nagyrészének elszíneződik a foga. Ha nem akarsz állandóan fogfehérítő kezelésre járni, akkor inkább előzd meg a problémát.

5 olyan módszert mutatunk, melyek segítségével könnyen megőrizheted fogaid fehérségét!

Hirdetés

1.Megfelelő szájhigiénia

A kávé magas csersavtartalma miatt színezi el a fogakat. Erősen odatapad a fog felszínéhez, ezért nagyon fontos, hogy kávézás után minél hamarabb mossunk fogat. Naponta kétszer érdemes szájvizet is használni, ez meggátolja a lepedékképződést.

2.Öblögetés kávézás után

Nem mindig van lehetőség közvetlenül kávézás után fogat mosni, de legalább öblögesd ki tiszta vízzel a szád. Ezzel is megelőzheted, hogy besárguljanak a fogaid.

3.Óvatosan kortyolj

Úgy kortyold a kávét, hogy a lehető legkisebb mértékben érjen a fogaidhoz. Az ideális persze az lenne, ha szívószállal innád, na de az meg, hogy nézne ki. Kicsiket kortyolj belőle, és akkor kevésbé érintkezik a fogaid felszínével.

4.Szívószál

Ha olyan helyen vagy, ahol senkit sem zavar, hogy szívószálat kérsz a kávéhoz, akkor nyugodtan használd. A jegeskávéhoz, meg különböző frappékhoz amúgy is szoktak hozni szívószálat. Szerezz be egy fém, elmosható szívószálat, amit mindig magadnál tartasz, és így még környezettudatos is lehetsz.

5.Cukor nélkül

Nehéz lemondani a cukorról, de megéri. A cukor ugyanis roncsolja a fogak felszínét, így a sav még inkább károsítja a zománcot, a kávé pedig könnyebben elszínezi.

tudasfaja.com

Hirdetés