Kezdőlap AKTUÁLIS Elárverezik Erdélyi Mónika házát: ennyiért lehet megvenni az otthonát

Elárverezik Erdélyi Mónika házát: ennyiért lehet megvenni az otthonát

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnésével ismét veszélybe került Erdélyi Mónika otthona. A szebb napokat látott érdi ingatlant ugyanis ismét kényszerárverezik, ráadásul a korábbinál alacsonyabb áron.

 

Hirdetés

Az év elején számoltunk be arról, hogy 49,5 millió forintért kényszerárverezésre bocsátották a legendás Mónika-show egykori háziasszonyának Pest megyei otthonát. Egy olvasónk – akinek szemfülességéért jár a tízezer forint – jelezte, hogy Mónika 681 négyzetméteres telkén fekvő 236 négyzetméteres házára már csak 48 millió forintos kikiáltási ártól lehet licitálni.

 

– Azonnal ráismertem, hiszen követem Mónika videóit, és láttam korábban cikkeket is az épületről. Meglepődtem, amikor láttam a hirdetésben, hogy árverésre bocsátják, amikor pedig felhívtam az ingatlanirodát, közölték, már el is kezdődött az árverés, lehet licitálni a házra – mesélte olvasónk.

A Blikk megkereste az ingatlant a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar folyamatban lévő árveréseinek listáján, és meglepve láttuk, hogy a családi ház, amit Erdélyi Mónika egykor oly’ nagy gonddal szépítgetett, csinosítgatott, valóban szerepel az árverésre bocsátott ingatlanok között. A feltöltött dokumentumok tanúsága szerint évek óta próbálják pénzzé tenni az ingatlant, ám eddig hiába. A koronavírus-járvány miatti moratórium enyhülésével azonban újra elindulhat a licitháború. Különös véletlen, hogy a műsorvezető házának tulajdoni lapjára annak a Schadl Györgynek a végrehajtó irodája jegyzett be végrehajtási eljárást, akire százmilliós kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt tíz évet kért az ügyészség.

A végrehajtói irodát hiába kerestük, eddig nem értük el, ám dr. Berki András önálló bírósági végrehajtó a konkrét ügytől függetlenül arról tájékoztatott, hogy akár húsz nap alatt is véget érhet az árverés.– Amennyiben az MBVK online árverési felületén a 3×20 napos ajánlattételi időszak legelején érkezik az ajánlat, abban az esetben legalább 20 napig tart az árverés – magyarázta a szakember, aki szerint az úgynevezett folyamatos árverés, amely során hirdetik Mónika házát, arra utal, hogy korábban többször is sikertelenül próbáltak új gazdát találni az ingatlannak.

– A folyamatos árverési hirdetmény időtartama alatt a végrehajtási eljárás akár szünetelhet is, és az eljárás akkor indul meg ismételten, ha a folyamatos árverési hirdetményre vonatkozó vételi ajánlat érkezik. A folyamatos árverési hirdetmény 5 évig szerepel az MBVK online árverési felületén, majd a végrehajtó a hatályos szabályok szerint törli azt az oldalról.


Az ügyben kerestük Erdélyi Mónikát is, aki szűkszavúan hárította el az érdeklődésünket.

– Nem kívánok ebben a témában nyilatkozni, ez a mi magánügyünk – zárta rövidre a beszélgetést a volt tévés.

Mint korábban megírtuk, a csendes környéken található ingatlant nem először próbálják elárverezni. A tévés válása kislánya édesapjától nem ment simán, nem tudtak megegyezni a közös vagyonról, amiről végül többéves pereskedés után a bíróság döntött. Vélhetően a közös értékesítésben sem sikerült egyezségre jutni, ezért végrehajtó járhat el az ügyben, aki az ingatlant lefoglalhatta, bár Mónika és a lánya továbbra is abban laknak. A bárki által elérhető árverési hirdetmény szerint a házra a volt férj javára van bejegyezve 48 millió forint értékben végrehajthatói követelés, amit az árverés után lehet kiegyenlíteni.

Forrás:blikk.hu

Hirdetés
loading...