Kezdőlap AKTUÁLIS Éjféltől lépett életbe a magyar benzinkutakon – Ezután már csak így tudsz...

Éjféltől lépett életbe a magyar benzinkutakon – Ezután már csak így tudsz tankolni!!!

Hirdetés

Szombaton újabb emelkedés várható az üzemanyagárak terén, ami ismét megterheli az autósok pénztárcáját.

 

Hirdetés

A Holtankoljak jelentése szerint a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedni fog, ami előreláthatólag a kutaknál is megjelenik majd. A benzin ára bruttó 4 forinttal, míg a gázolajé bruttó 5 forinttal nő. Az új átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 606 Ft/liter
  • Gázolaj: 627 Ft/liter

Az emelkedés dinamikája

Az elmúlt kilenc nap során ötödik alkalommal változnak az üzemanyagárak, méghozzá nem a fogyasztók számára kedvező irányba.

Június 14. óta összesítve a benzin ára bruttó 15 forinttal, a gázolajé pedig 31 forinttal emelkedett. Az ilyen gyors árváltozások komoly kihívást jelentenek mind az autósok, mind a gazdaság számára.Az üzemanyagárak változását számos tényező befolyásolja. A globális olajpiaci árak, a forint árfolyama, valamint a hazai adópolitika mind hatással vannak a végső fogyasztói árra.

A mostani emelkedés mögött feltehetően a nemzetközi olajárak ingadozása és a hazai piaci körülmények változásai állnak.

Az üzemanyagárak emelkedése közvetlenül érinti a mindennapi közlekedést, valamint a szállítási költségeken keresztül számos termék árát is.

A folyamatos áremelkedés hosszabb távon inflációs nyomást gyakorolhat a gazdaságra, ami a háztartások költségvetésére is negatív hatással lehet.Bár az üzemanyagárak alakulása sokszor előre nem látható, a jelenlegi trendek arra utalnak, hogy további emelkedés is lehetséges. Az autósok számára ezért különösen fontos, hogy figyelemmel kísérjék az árakat, és amennyire lehet, előre tervezzenek a tankolásokkal.

Az üzemanyagárak dinamikus változása és az emelkedő tendencia komoly terhet jelent a fogyasztók számára, akiknek így még inkább meg kell fontolniuk az üzemanyag-felhasználást és a költséghatékony közlekedési megoldásokat.

Hirdetés