Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egyedül hagyta a 10 hónapos babát a forró kocsiban, álmában sem gondolta...

Egyedül hagyta a 10 hónapos babát a forró kocsiban, álmában sem gondolta volna, hogy ez lesz a vége!

A kicsi gyermekek nagyon érzékeny teremtések, akiknek folyamatos védelemre van szükségük.

 

Az őket körülvevő környezetnek biztonságosnak kell lenni, amelyben a figyelmetlenség visszafordíthatatlan következményekkel járhat.

Sajnos mégis van, hogy valami félrecsúszik, ahogyan ez a következő történetben szereplő 10 hónapos baba esetében történt.

Szülőként állandóan ébernek kell lennie az embernek és osztatlan figyelmet kell szentelnie gyermekének, hogy az a lehető legjobban körülmények között fejlődhessen.

Van, hogy az erőfeszítések leterhelik az embert, ám a hanyagsággal együtt komoly károkkal is számolni kell.

A kérdéses kisgyermeket egy crossover típusú autóban hagyta az édesanyja, amíg bement egy boltba elintézni a bevásárlást.

Az anya elmondása szerint a baba nagyon zaklatott volt a hazafelé vezető úton és mire befejezte a kipakolást az autóból, addigra a kicsi már nem reagált semmire.

Helyi források szerint a kicsi szívrohamban hunyt el a kórházba vezető úton, ahol már halottnak nyilvánítottak.

A hőmérséklet fontossága

Jan Hull professzor, meteorológus elmagyarázta, hogy miért olyan fontos, hogy a szülők éberek legyenek.

A hőmérséklet csupán 10 perc alatt is drámaian képes megemelkedni egy járműben, egy kicsi gyermek pedig a testtömegéből adódóan nem tud annyit izzadni, hogy lehűthesse magát, így 3-5-ször gyorsabban is megemelkedhet a testhőmérséklete.Amber Collins, a Kids and Cars nevű szervezet vezetője célul tűzte ki, hogy a gyermekek védelme érdekében tovább növeli a tudatosságot a témával kapcsolatban.

“Ő volt a 21-ik gyermek, aki életét vesztette ez évben egy meleg autóban. Tavaly országosan 52 halálesetet jegyeztek fel és ez volt a legrosszabb év a történelemben a túl meleg autóban elhunyt gyermekek tekintetében.” – jegyezte meg Amber.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...