Kezdőlap EZOTÉRIA Egy volt nyomozó elárulta a trükköt, amivel azonnal kiszúrhatod, ha valaki hazudik...

Egy volt nyomozó elárulta a trükköt, amivel azonnal kiszúrhatod, ha valaki hazudik neked!

Hirdetés

Miközben valakivel beszélgetünk, könnyen rajtakaphatjuk, ha az illető nem mondott igazat. Csupán egy pár árulkodó testbeszédet kell lelepleznünk.

 

Hirdetés

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy azok az emberek, akik képesek az intuíciójukra hallgatni, és teljes mértékben bíznak a megérzésükben, nagyon könnyen megérzik, ha valaki hazudik, vagy rossz szándékkal közeledik.

Egy volt CIA-alkalmazott, Susan Carnicero elmondta, hogy pályafutása alatt nagyon sok embert hallgatott ki, és arra a következtetésre jutott, hogy átlagban naponta 10 hazugságot mondanak ki az emberek.

Több, mint 20 évet töltött a szakmában, így állítása konkrét tapasztaláson alapult. Különbséget kell tennünk a különböző fajta hazugságok között, hiszen vannak az ún. kegyes hazugságok, amikor valamit azért nem mondunk el, mert nem akarunk másnak rosszat okozni.

De vannak a szándékos hazugságok is, amikor a hazugság által húzunk hasznot valamiből, és van aki egyszerűen ilyen természetű, hogy állandóan füllent, túloz, hazudik.

Az alábbi testbeszédek hazugságra utalnak:

Sztereotipikus mozdulatok

Ezek olyan mozdulatok, vagy cselekvés-sorozatok, melyek a legáltalánosabbak abban az esetben, ha valaki hazudik. Pl. elkezd babrálni a hajával, piszkálja a ruháját, egy poharat tologat egyik helyről a másikra, majd vissza stb.

Önkéntelen válasz

Egészen biztosan mindenki látott már olyat, hogy valaki egy egy kérdésre “igen”-t bólogat a fejével, és mégis azt mondja ki, hogy “nem”. Ilyenkor persze, ha szembesítjük, zavarba jön, és elpirul.

Szünettartás beszéd közben

Ha valakinek egy kérdést teszünk fel, elkezdi mondani a választ, és közben egy viszonylag hosszú szünetet tart. Ilyenkor próbál visszaemlékezni arra, hogy másoknak milyen választ adott erre a múltbeli eseményre feltett kérdésre. Vigyázni próbál arra, hogy nehogy lebukjon.

Az arc megérintése

Ha a válaszadás közben az illető megérinti az arcát, fülét, vagy az orrát, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem mondott igazat. Legyünk figyelmesek, hiszen ez a mozdulat a kínos kérdéseknél mindig meg fog ismétlődni.

tudasfaja.com

Hirdetés