Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy szokásos hajfestésre jelentkezett be, a fodrásza viszont olyan dolgot fedezett fel,...

Egy szokásos hajfestésre jelentkezett be, a fodrásza viszont olyan dolgot fedezett fel, ami megmentette az életét!

Hirdetés

Eileen Corey egészségügyi hírtudósító volt Ohio-ban a 80-90-es években. A közönség számára dús, vörös haja lett a védjegye. Évtizedekkel később, még mindig figyelt rá, hogy a színét megfelelően karban tartsa fodrásza, Kari Phillips segítségével, akinek már 15 éve a vendége volt.

Az egykori egészségügyi riporter nem tudta, hogy a fodrásza lesz az, aki életének legjelentősebb “egészségügyi hírével” fog szolgálni.

Hirdetés

Amikor Eileen egyik alkalommal a szokásos festésre érkezett a szalonba, Kari, aki már éppen kezdte előkészíteni a folyamatot, észrevett valami szokatlan dolgot. Valami furcsa, sötét nyomot fedezett fel a fejbőrén.

Kari megkérdezte Eileen-t, hogy nem-e ütött be a fejét valahová az elmúlt időszakban, mert olyasmit lát, ami nagyon nem tetszik neki.

“Nagyon ijesztő volt.”– mondta Kari. “Olyan volt, mintha egy zúzódás lenne, de lapos volt, egyáltalán nem emelkedett ki a felszíne.”

Kari éppenséggel dermatológiai ápolónőként dolgozik, ezért Kari maga is tisztában volt vele, hogy valamilyen gyanúra ad okot, amit felfedezett. Azt tanácsolta Eileen-nek, hogy minél előbb keresse fel az orvosát. Szerencsére Eileen megfogadta a tanácsot. Dr. Pam Davis bőrgyógyász vizsgálta meg, aki azonnal biopsziát rendelt el.

Az eredmények azt mutatták, hogy Eileen-nek melanomája van, ami a bőrrák egy formája.

Mivel korán észrevették, még kezdeti stádiumban volt, ezért nem jelentett veszélyt az életére.

“Mindössze egy hónappal azelőtt voltam fodrásznál, ezek szerint ilyen gyorsan megjelent. Én nem láttam és nem érzékeltem, mivel nem is emelkedett ki. Semmit nem éreztem vele kapcsolatban.”

A korai felfedezés azt jelentette, hogy Eileen-nek csak műtétre volt szüksége, hogy eltávolítsák az anyajegyet, anélkül, hogy bármilyen kemoterápiára vagy sugárkezelésre lenne szüksége. Micsoda szerencse!

Eileen nagyon hálás Kari-nak. Ő volt az első, akit értesített a hírekről. Azt nyilatkozta, hogy a fodrásza az élet ajándékát adta számára.

A rendszeres ellenőrzés fontossága

Dr. Pam Davis dermatológus azt tanácsolja, hogy mindenki rendszeresen ellenőriztesse a fejbőrét. A legjobb ezt hajmosás után megtenni. Ilyenkor a legtisztábban láthatóak a különös, nem megszokott jegyek. A fodrászok figyelmét is felhívja, hogy a vendégeiket értesítsék, ha gyanús jeleket tapasztalnak a fejbőrükön.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...