Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy professzor szavai: A vitaminok hatástalanok a koronavírussal szemben!

Egy professzor szavai: A vitaminok hatástalanok a koronavírussal szemben!

Mióta elkezdődött a koronavírus, mindenki elkezdte magába tömni a vitaminokat, többfelől lehet hallani, hogy hol a C-vitamin, hol pedig a D-vitamin a legfontosabb most a szervezet számára.

 

Rossz híreket kell közölnünk, egyik sem hatásos ugyanis, mindezt pedig a Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora árulta el a 444.hu-nak.

Duda Ernő immunológuskétn úgy véli hatalmas hiba erős immunrendszerről beszélni a koronavírus szempontjából, sőt véleménye szerint kifejezetten rossz, ha “erős az immunrendszerünk”.

Erős immunrendszer=nagyobb védelem?

„Az immunrendszer idegengyűlölő, aki nem mi vagyunk, az idegen. Csak szerencsére egy jól működő immunrendszer meg tudja különböztetni, hogy mi a veszélyes idegen és mi az, ami nem veszélyes. Nem veszélyes idegen például az étellel bevitt antigén, a velünk élő hasznos baktérium, veszélyes pedig egy kórokozó. Ugyanígy a belső sejtek is lehetnek veszélyesek, például egy tumor, vagy egy vírussal fertőzött sejt. Egy jól működő immunrendszer ezeket fel tudja ismerni és megfelelően fellépni ellenük” – magyarázza a virológus.

„Azok, akik úgy árulják a C-vitamint meg a Béres cseppet, tőzegáfonyát, hogy ezek immunerősítő szerek, amik védenek a vírussal szemben, azok hazudnak. Ezek nemzeti hülyeségek, Indiában a tehénhúgyról gondolják azt az emberek, hogy használ a koronavírus ellen, ez az indiai hülyeség. A magyar hülyeség meg a C-vitamin, mert azt Szentgyörgyi Albert találta fel” – mondja Duda.

Minden vitamin teljesen hatástalan a koronavírussal szemben. A virológus egyedül a D3-vitamin szedését javasolja, mert a magyar lakosság a tél végére általánosan D-vitamin hiánnyal küzd.

Hogyan óvjuk meg magunkat?

Maradjunk otthon. Mivel a vírus cseppfertőzéssel terjed, ezért senkihez ne menjünk közel, de az arcunk elfedése is fontos lehet, hogy a kezünkkel ne jutassuk a száj- orr, szem nyálkahártyánkra a kórokozót. Azonban Duda szerint ebből nem kell pánikot csinálni.

„Ha egy koronavírusos beteg megfogja úgy előttünk a kilincset, hogy nem köhögött bele a kezébe, akkor az a kilincs nem „mérgező”. Egy beteg torkában több 100 millió vírusrészecske van, egy köhögésben ennek csak töredéke, a kilincsen még sokkal kevesebb, ha pedig megfogjuk a kilincset, akkor a mi kezünkön még kevesebb. Persze ettől a kevéstől is meg lehet fertőződni, de kézmosással remekül megelőzhető a baj” – magyarázza.

loading...