Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy nő figyelmeztetése a gazdiknak – A cicáját egy sólámpa mérgezte meg

Egy nő figyelmeztetése a gazdiknak – A cicáját egy sólámpa mérgezte meg

Hirdetés

Biztosan hallottál már a Himalája sólámpákról és talán van is otthon neked belőle. Ez az a rózsaszín kődarab, amibe gyakran helyeznek egy izzót és kellemes fényt áraszt este. A gyártók gyakran hivatkoznak jótékony egészségügyi hatásaira, mindamellett még jól is néz ki.

Azonban abban az esetben, ha van ilyen sólámpád és kisállatot is tartasz otthon, a következő dologról jobb, ha te is tudsz.

Hirdetés

Nemrég egy Facebook bejegyzés járta körbe a netet, amelyet a Rose Avenue Állatkórház osztott meg. Egy Maddie Smith nevű hölgy történetét írták le benne. Maddie egy, a macskájával, Ruby-val történt félelmetes tapasztalatról mesélt.

Egyik júniusi reggel Maddie azt vette észre, hogy Ruby hirtelen furán kezdett viselkedni. Furcsán járkált és a fejét sem megszokott helyzetben tartotta, miközben sétált.

Maddie először azt gondolta, hogy talán megfázott a cicája, de amikor Ruby állapota egyre romlott, azonnal az állatorvoshoz rohant vele. A macska akkor már nagyon borzalmas állapotban volt, az alapvető érzékelései is teljesen kiesetek.

“Az állatorvosok nagyon aggódtak miatta és egyértelműen látták, hogy valamilyen idegrendszeri problémája van. Egyszerűen nem tudott rendesen járni, nem hallott és nem látott. Enni és inni sem tudott, mert a nyelvét sem tudta normálisan használni.”

Döbbenetes volt látni őt csupán 12 óra alatt így leromlani, de szerencsére a vérvétel magyarázatot adott mindenre. Ruby-nak nagyon magas volt a nátrium szint a vérében, ami miatt az agya megduzzadt és ez okozta az idegrendszeri tüneteket.

A nátrium forrása nem más volt, mint Maddie Himalája sólámpája, amit Ruby szokása szerint rendszeresen nyalogatott.

“Ez sokkal gyakoribb kutyáknál, ezért is lepődtek meg annyira, amikor az esetet macskánál tapasztalták. A sómérgezés életveszélyes az állatok számára és gyakorlatilag kész csoda, hogy Ruby életben maradt.”

Elmondta, hogy ha egy állat egyszer megtapasztalja a sós ízt, akkor rendszeresen rá fog járni, mint mi a chipsre vagy a sós kekszre.

Ruby azóta szépen gyógyul, a sólámpa pedig egyből kipenderült a lakásból.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés