Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy kevés szódabikarbónát szórt a növények földjére! Nézd meg, mi történt néhány...

Egy kevés szódabikarbónát szórt a növények földjére! Nézd meg, mi történt néhány nap múlva!

Hirdetés

A szódabikarbónát napjainkban egyre szélesebb körben használjuk. Jó tudni róla, hogy nem csak az egészségünkre lehet jótékony hatással, de fontos szerepe lehet a tisztításban, takarításban, és a növényvédelemben is.

Vannak olyan virágzó növények, melyek jobban szeretik, ha a talaj megfelelően lugos. Ilyen például a begónia, a muskátli, és a hortenzia is.

Hirdetés

Ha azt szeretnénk, hogy szépen fejlődjenek, és virágba boruljanak a növényeink, használjuk ki a szódabikarbóna jótékony hatását. Szórjunk egy-egy kávéskanálnyi szódabikarbónát a virágok földjére, majd öntözzük meg. 1-2 hetente megismételhetjük ezt a műveletet.

A fejlődő paradicsomtőnek jót tesz, ha időközönként szódabikarbónás vízzel öntözzük. A paradicsom nem szereti a savas közeget, a szódabikarbóna hatására pedig igényeinek megfelelően lúgos lesz a föld.

Számos természetes tápanyag kerül ki még a konyhából, melyeket jobb, ha nem dobunk ki, inkább használjuk fel a ház körül, növényvédelem céljából.

A kávé nagyon sok a talaj számára is hasznos tápanyagot tartalmaz, olyanokat, mint például a foszfor, nitrogén, kálium. Nyugodtan szórjuk ki a kávézaccot a rózsáink tövére, cserjékre, azáleára, gyümölcsfákra.

A tojáshéj mind a szobanövények, mind pedig a kinti növények számára kiváló műtrágya. Kalcium-karbonátot, foszfort, és nitrogént tartalmaz. Ne dobjuk ki a tojáshéjat, szárítsuk ki, zúzzuk porrá, és szórjuk a növényeinkre.

Legtöbb két hónap alatt használjuk fel az összetört tojáshéjat, mert különben elromlik. Szakemberek szerint a paradicsom, és paprika palánták telepítésekor szórjunk tojáshéjat a kiásott gödrökbe.

A zöldségek fővővize is tele van tápanyagokkal, hűtsük le, és használjuk öntözésre, a növényeink virulni fognak tőle.

Hirdetés
loading...