Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy keverék, ami tavasszal kötelező a virágaidnak: visszahozza őket az életbe!

Egy keverék, ami tavasszal kötelező a virágaidnak: visszahozza őket az életbe!

Hirdetés

Ugye veled is előfordult már, hogy kedvenc növényeid egyik percről a másikra hirtelen elkezdtek hervadozni? Az alábbi természetes tápoldat segítségével gyorsan újra életre kapnak a virágaid, és így nem kell lemondanod róluk.

A növények nagyon erős védelmi mechanizmussal rendelkeznek, olyan ellenállóképességet tudnak kifejleszteni, mely segítségével számos kártevőt le tudnak győzni. Előfordul azonban, hogy néha mi emberek kell a segítségükre siessünk. Legyünk nagyon figyelmesek, gondoskodjunk növényeink igényeiről, hiszen meghálálják, és sokáig bearanyozzák napjainkat.
Az alábbi természetes keverék segítségével könnyen új életre kapnak növényeik. Kényeztessük őket, mert megérdemlik!Hozzávalók:
-egy kevés őrölt kávé
-egy banánhéj
-egy tojás héja
Elkészítés:
1.a hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe
2.öntsünk hozzá egy csésze vizet3.turmixoljuk össze, majd töltsük egy öntözőkannába, és locsoljuk meg vele a növényeinket.
A banánhéj sok káliumot, magnéziumot, és triptofánt tartalmaz. Ez utóbbinak nagy szerepe van a szerotonin termelődésben,mely elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy egészséges virágaink legyenek.
A kávézacc erős antioxidáns, nitrogénben, és más értékes tápanyagban gazdag. A zaccot soha ne öntsük a szemetesbe, inkább tegyük a szobanövényeinkre, vagy forgassuk bele a kerti földbe. A komposzt egyik legfontosabb tartozéka lehet.
A tojáshéj 90 százaléka kalcium, és nagyon sok fontos ásványi anyagot tartalmaz.

Hirdetés
Hirdetés