Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy kereskedő nagy trükkje – 4 filléres házi készítésű oldat uborkára

Egy kereskedő nagy trükkje – 4 filléres házi készítésű oldat uborkára

Hirdetés

Ha szeretnéd, hogy az uborkád megfelelően fejlődhessen, és bő termést hozzon, akkor kövesd a következő tanácsainkat és több uborkát fogsz szüretelni az idén, mint eddig bármikor.

 

Hirdetés

Kovászos oldat

Ehhez fogj egy 20 literes vödröt és töltsd fel a 2/3-áig kenyérrel, majd öntsd fel vízzel, tegyél rá egy tányért és helyezz fölé súlyt, hogy a kenyerek ne tudjanak a víz felszínére emelkedni. Ha kész vagy, helyezd meleg helyre és hagyd, hogy végbemenjen a fermentáció. Adj neki legalább 1 hetet.

Az így keletkezett folyadékot 1:3 arányban keverd el vízzel és heti 1x locsolj belőle minden bokorra 0,5 litert. Egészen a virágzástól a termésig alkalmazhatod.


Hamus oldat

Ha a levelek elkezdenek sárgulni, az annak a jele, hogy nem kapnak elegendő káliumot. Ebben az esetben 1 liter forrásban levő vízhez adj hozzá 2 pohár hamut és hagyd állni 24 órán át. Penész ellen is kiváló.


Hagymás főzet

Kezdd el melegíteni egy edényben vizet és adj hozzá legalább 4-5 nagy marék hagymahéjat, majd addig hagyd a tűzön, amíg fel nem forr. Ezután vedd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Permetezd a növényre a főzetet.

Aludttejes oldat

Szintén jó megoldás, ha 1:1 arányban keversz el aludttejet vízzel és azzal permetezed le az uborka leveleit.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

 

tudasfaja.com

Hirdetés