Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy egyszerű módszer, amivel édes, egészséges és mindig friss paradicsomjaid lehetnek!

Egy egyszerű módszer, amivel édes, egészséges és mindig friss paradicsomjaid lehetnek!

Hirdetés

A friss kerti paradicsommal nehéz lenne felvenni a versenyt. Bármilyen zöldséget leköröz ízben egy lédús, napérlelte paradicsom. Ha tehetjük, fogyasszunk belőle minél többet, hiszen nagyon egészséges is.

Nem baj, ha nincs kertünk, ha van egy kis teraszunk, dézsákban, vagy függőlegesen nevelve már ott megtermelhetjük egy négytagú család nyári szükségletét. Aki kóstolt már igazi házi paradicsomot, az biztos többé sosem fog többé a szupermarketben vásárolni. Nehéz kivárni a júliust, míg beérnek a kerti paradicsomok, de ha egész évben is erre várunk, megéri. Szakítsunk le egy nap melegétől felhevült példányt vágjuk fel, szórjuk meg egy kevés tengeri sóval, apróra vágott friss bazsalikommal, és öntsük nyakon olívával. Ehetünk mellé feta sajtot, és mindenképpen próbáljuk ki, az olívaolajba mártogatott ropogós bagettet is. Mennyei!

Hirdetés

Na, de lássuk mit tegyünk, hogy a leszedett paradicsom sokáig megőrizze frissességét!

Két nagyon fontos szabályt kell betartanunk!1.A paradicsomot soha ne tegyük a hűtőszekrénybe, mindig szobahőmérsékletlen tároljuk.
2.Mindig szárral lefelé helyezzük el őket, ha letesszük valahová, hogy a levegő be tudjon jutni a paradicsom alá, és ne fülledjen, penészedjen be!

Együnk rengeteg friss paradicsomot, és tegyünk el belőle minél többet, hiszen a házi paradicsom ízét egyetlen bolti példány sem tudja pótolni!

Hirdetés
loading...