Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egy édesanya története, aki nem félt nevetség tárgyává válni, hogy megmentse a...

Egy édesanya története, aki nem félt nevetség tárgyává válni, hogy megmentse a gyermekeit az éhenhalástól

Hirdetés

Az emberek soha sem tudták pontosan leszögezni és meghatározni a szépség fogalmát. Különböző nemzetek és különböző generációk, de még az egyénenként is változnak a szépségről alkotott vélemények, elképzelések.

 

Hirdetés

Mary Ann Bevan, Nagy-Britanniában született, 1874 december 20-án, és a világ legcsúnyább nőjének nevezték. Döntsd el magad, hogy tényleg megérdemelte ezt a nevet, vagy sem!

Mary Ann, 1874 december 20-án született Londonban. Nővérként dolgozott itteni kórházban, aztán 29 éves korában férjhez ment Thomas Bevan-hoz, házasságukból pedig 4 gyermek született. Nem sokkal az esküvő után a nő teste kezdett elváltozni…Mary Ann akromegália betegségben szenvedett, amely egy túlzott növekedési betegség. 32 éves korában súlyos fejfájásokkal és izomfájdalmakkal küzdött. Testének egyes részein dudorok jelentkeztek, arcvonásai eltorzultak, állandó fejfájások gyötörték, látása is meggyengült. 1914-ben történt valami, ami ennél is sokkal rosszabb volt. Ebben az évben szerető férjét is elvesztette, így hát Mary Ann egyedül maradt négy gyermekkel, de ebben az állapotában nehezen tudott megküzdeni az anyagi nehézségekkel.

Hosszú ideig a nő megpróbálta figyelmen kívül hagyni betegségét és nem nézte egészségét, a kimerültségig dolgozott, hogy gyerekeit fel tudja nevelni. Az emberek az utcán undorodva néztek rá és nevetgéltek rajta. Anyagi gondja egyre nehezebbek lettek, ezért elhatározta, hogy külsejéből fog pénzt keresni. Elindult a “Legrondább Nő” nevű versenyen, de nem nyerte meg, azonban a sajtó gyakran a világ legrondább nőjének nevezte. Mary Ann egy csekély összegért óriási megaláztatást szenvedett, azért hogy gyerekeiről gondoskodni tudjon.A verseny után azt javasolták, hogy cirkuszban dolgozzon és engedje, hogy a közönség szórakozzon rajta.

Mary Ann elfogadta a lehetőséget, és az emberek hajlandóak voltak fizetni azért, hogy megnézzék és jót nevessenek rajta. Cirkuszi karrierje annyira sikeres lett, hogy az Egyesült Államokba költözött, ahol egészen haláláig (1933) a “Dreamland” parkban dolgozott, New York-ban.

Ezek után valaki merné még azt állítani, hogy Ő volt a világ legrondább nője? Természetesen mindenki egyetért azzal, hogy mindenkit tisztelni kell, függetlenül a megjelenésétől. De sajnos a valóság mást mutat!Nemrég az amerikai “Hallmark” kiadott egy képeslap sorozatot, amelyeken Mary Ann-ról gúnyos üzenetek voltak feljegyezve. Ezeket a képeslapokat eladták az embereknek világszerte. Egy német orvos, aki korábban kezelte Őt, amikor meglátta ezeket a képeslapokat, annyira felháborodott, hogy felszólította a szórakoztatóiparral foglalkozó vállalatot, hogy hagyják abba a gúnyűzést, mert ez a nő nem ezt érdemli. Betegsége ellenére éveken át gyermekei jövőjéért küzdött. Rövid idő múlva a “Hallmark” vállalat beszüntette ezeknek a képeslapoknak a terjesztését.

Sajnos az emberek néha elfelejtik, hogy a méltóság és az emberiség sokkal fontosabb, mint a karrier!

Hirdetés
loading...