Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egy anyuka fontos felhívása – Ezért kellene végre letennünk a telefont!

Egy anyuka fontos felhívása – Ezért kellene végre letennünk a telefont!

Hirdetés

Pár éve egy kaliforniai édesanya tett valami igazán egyszerűt, ami egyben nagyon megindító is volt. Brandie Wood, akinek iker fiai vannak, úgy döntött, hogy végez egy kisebb kísérletet az otthonában, amelynek során rádöbbent, hogy a technológia mennyire irányítása alá vonja az életünket. 

Mint mindannyian, Brandie is felhasználója a közösségi oldalaknak, így eldöntötte, hogy a kísérletét megosztja a Facebook-on, amely azonnal futótűzként terjedt el.

Hirdetés

A digitális korszak

A mai kor emberének szinte korlátlan hozzáférése van a különféle modern technológiai eszközökhöz, amelyek annyira szerves részeivé válnak az életünknek, hogy legtöbbször már elvesztjük a fókuszt a valóságos élet dolgairól.

Brandie kísérlete

“A mai napon végeztem egy kísérletet – néztem a fiaimat, ahogyan játszanak. Ahogy csendben leültem a szoba egyik sarkába, figyeltem és feljegyeztem, hogy hányszor néznek rám különféle okok miatt: hogy vajon látom-e, milyen trükköket csinálnak, hogy helyeseljek vagy ellenezzek-e valamit, amit éppen készülnek tenni, és hogy lássák a reakcióimat.”

A kísérlet eredménye

“Összesen 28-szor néztek felém az angyalkáim. Ennyi alkalommal figyelték, hogy vajon a világháló vagy ők-e a fontosabbak nekem. Ha valamilyen kütyüt nyomogattam volna ez idő alatt, a gyermekeim 28 alkalommal nem kapták volna meg azt a figyelmet, amelyre a felnőttek legnagyobb része ma vágyik.

28… Ennyiszer kérdezték volna meg a gyerekeim, hogy vajon érzelmileg magukra vannak-e hagyva. 28-szor kaptak volna megerősítést arra, hogy az számít igazán, hogy online életet élj.”

“Én is hibás vagyok, hogy eddig a telefonomon lógtam, de ez a kísérlet felrázott, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell szánnom a jelenemre.” -írta az ikrek anyukája.

Tegyük le a telefonunkat és töltsünk minőségi időt a családunkkal. A minket követő generációk számítanak ránk, hogy megtanítsuk őket, hogyan váljanak egészséges felnőtté. Soha ne legyünk túlságosan elfoglaltak a közösségi oldalakkal. Soha nem tudhatjuk, hogy ki néz minket éppen és milyen információt közvetítünk. A gyermek talán nem szól, de mindig veszi az üzenetet.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés