Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egy 92 éves gyermekorvos ingyenes vizsgálatokat tart rászoruló gyerekeknek: “Kész vagyok meghalni,...

Egy 92 éves gyermekorvos ingyenes vizsgálatokat tart rászoruló gyerekeknek: “Kész vagyok meghalni, hogy segítsek a szegényeknek”

Hirdetés

Más országokban, ahol fizetni kell az orvosi ellátásért, nagyon sok gyerek nem fér hozzá az orvosi ellátáshoz, mert az anyagi helyzetük nem teszi ezt lehetővé.

 

Hirdetés

Dr. Ivan Fontoura, a 92 éves brazil gyermekorvos tette példaértékű, hiszen idős kora ellenére ingyen kínál orvosi segítséget a szegényebb gyermekek számára.

A doktor 24 évesen szerzett orvosi diplomát az Egyesült Államokban, ezt követően pedig rögtön munkába is állt, egészen nyugdíjas koráig rengeteg gyermeken segített különféle betegségek kezelésében és gyógyításában.

Visszavonulását követően úgy döntött, nem nézi tétlenül, hogy sok gyermek szülei nem engedhetik meg maguknak a vizsgálatokat, ezért ismét munkába állt.

Az idős doktor hetente kétszer 12 kilométert tesz meg, hogy eljusson a legszegényebb területekre, ahol a gyermekeket gyógyítja, kezeli és vizsgálja.

“Egy szuper szakértelemmel rendelkező gyermekorvos, aki az összes beteget egyformán kezeli, aki csak megkeresi őt.” – nyilatkozta egy 6 éves beteg gyermek nagymamája.

A 92 éves doktor bácsi legnagyobb segítsége és támasza a felesége, aki mindenben támogatja őt és kiáll mellette.

A doktor munkássága során számos elismerést, kitüntetést szerezett már, szakmájában egy elismert, elhivatott személynek számít.

Számára a hivatása és a gyermekek egészsége mindennél fontosabb és őt nem a pénz, illetve az anyagiak mozgatják.
e = window.adsbygoogle || []).push({});


Példás viselkedését az ott élők mind-mind nagyra értékelik és gyermekeiket rendszerint a 92 éves bácsihoz viszik vizsgálatra.

Te mit gondolsz az idős doktor bácsi tettéről? 

tudasfaja.com

Hirdetés